ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 

Τα άρθρα μας Τα άρθρα μας

10 πρωτότυπες ιδέες για έναν ξεχωριστό και διασκεδαστικό γάμο!

13/10/2022
από Dataspot
10 πρωτότυπες ιδέες για έναν ξεχωριστό και διασκεδαστικό γάμο!

Πόσοι από μας δεν έχουμε πάει σε γάμους στους οποίους βαριόμαστε αφόρητα; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε πάει σε γάμους που ξέρουμε τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί στα επόμενα πέντε λεπτά; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε δυσανασχετήσει από το πόσο αναμενόμενα είναι όλα; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε σκεφτεί πως ο δικός μας γάμος δε θέλουμε να είναι έτσι;

Συμβουλές για την οργάνωση μιας βάπτισης.

10/10/2022
από 123mpomponieres 123mpomponieres

    Ήρθε η ώρα το μικρό σας αγγελούδι να βαπτιστεί!  Όση χαρά και ανυπομονησία έχετε, άλλο τόσο το άγχος όμως.

   Τι χρειάζεται μια βάπτιση; “Τι πρέπει να κάνω; Πότε πρέπει να παραγγείλω τις μπομπονιέρες; Πότε θα προλάβω να τα οργανώσω;;;”

   Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις και πολύ πολύ άγχος. ΣΤΟΠ!!! Σκοπός είναι να χαρείτε την ιερή αυτή στιγμή του παιδιού σας και να την απολαύσετε, όχι να αγχωθείτε και να σας βγει … ξινό!

   Ας τα βάλουμε λοιπόν, όλα, σε μια τάξη!

   Καταρχάς συζητήστε με τον σύντροφό μας και προσδιορίστε την εποχή την οποία θα γίνει η βάπτιση και ακόμη καλύτερα, αν μπορείτε, οριστικοποιήστε και την ημερομηνία.

   Νονό έχετε;;; Αν έχετε είστε μια χαρά. Αν όχι, πρέπει να βρείτε εγκαίρως. Βάπτιση χωρίς νονό γίνεται; Δε γίνεται…!

    Έτοιμοι για έρευνα αγοράς; Κάποτε έπρεπε να τρέχετε στα μαγαζιά, να ψάχνετε, να κουράζεστε… Πλέον υπάρχει στη ζωή μας στο ίντερνετ, μην το ξεχνάτε και κυρίως μην το υποτιμάτε. Τώρα όλα είναι πιο εύκολα. Πάρτε το χρόνο σας, φτιάξτε το καφεδάκι σας, καθίστε μπροστά στον υπολογιστή σας και ξεκινήστε το ψάξιμο. Αναζητήστε καταστήματα με είδη βάπτισης βάζοντας στο Google λέξεις «κλειδιά». Πατήστε, μπείτε, δείτε, ψάξτε με την ησυχία σας. Πάρτε ιδέες! (σ.σ. Λέξεις κλειδιά: Προσκλητήρια βάπτισης, μπομπονιέρες βάπτισης, στολισμός βάπτισης, πακέτο βάπτισης).

   Ιδανικά, βρείτε ένα κατάστημα που να μπορεί να σας καλύψει αν όχι σε όλα, τουλάχιστον στα περισσότερα που χρειάζεστε για όλη τη βάπτιση. Αφενός διευκολύνεστε γιατί δε θα χρειαστεί να τρέχετε σε διάφορα μαγαζιά για να κλείσετε εκκρεμότητες, αφετέρου το μυστήριό σας θα είναι οργανωμένο με κάθε λεπτομέρεια από την αρχή ως το τέλος και φυσικά θα βγει ένα ομοιόμορφο, αρμονικό αισθητικά και θεματικό (εφόσον το επιθυμείτε) αποτέλεσμα!!!  ( Το https://www.123-mpomponieres.gr/ σας καλύπτει σε όλα όσα χρειάζεστε! )

 

   Αναλυτικά τώρα, εσείς οι γονείς, καλείστε να φροντίσετε τα παρακάτω:

 • Τους καλεσμένους σας και τα προσκλητήρια που θα πρέπει να τους μοιράσετε.
 • Τις μπομπονιέρες της βάπτισης.
 • Τον στολισμό της βάπτισης και οτιδήποτε θα περιλαμβάνει το τραπέζι στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας ώστε να κεραστούν οι καλεσμένοι.
 • Αν θα ακολουθήσει γεύμα μετά τη βάπτιση κι αν ναι, την οργάνωσή του (μαγαζί, ποσότητα καλεσμένων, μενού κλπ).

      Για τις υποχρεώσεις του νονού – νονάς σας , μην ανησυχείτε καθόλου. Έχουμε φροντίσει και γι’αυτό!

Διαβάστε τα αναλυτικά όλα, εδώ:

https://www.123-mpomponieres.gr/ypoxreoseis-nonos-nona.html

 

   Συμβουλευτείτε την εξειδικευμένη ομάδα μας στο κομμάτι της οργάνωσης και των στολισμών, επιτρέψτε τους να σας δώσουν ιδέες, να σας παρουσιάσουν θέματα, αφεθείτε στα χέρια τους για ένα παραμυθένιο αποτέλεσμα όπως ακριβώς το ονειρευτήκατε!

   Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό, από επαγγελματίες διακοσμητές και από ταλαντούχους δημιουργούς. Η εμπειρία ετών, η βαθιά γνώση για το αντικείμενό μας, η δημιουργικότητα και το ταλέντο που διαθέτουμε, μας επιτρέπουν να αναλάβουμε και να ολοκληρώσουμε με καλαισθησία, με συνέπεια και μεγάλη επιτυχία τη διοργάνωση του γάμου σας ή της βάπτισης του μωρού σας, κατανοώντας τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που βιώνουμε.

   Είμαστε εδώ για εσάς και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε την ιδιαίτερη αυτή μέρα! Με το καλό λοιπόν!

Τι είναι τα μαρτυρικά και τι συμβολίζουν;

05/10/2022
από 123mpomponieres 123mpomponieres

Λίγο, πολύ, όλοι μας ως καλεσμένοι σε κάποια βάπτιση, έχουμε αναρωτηθεί τι είναι τα μαρτυρικά και για ποιο λόγο τα φοράμε.

   Συνηθίζεται να έχουν τη μορφή ενός μικρού φιόγκου από κορδελάκια (σε χρωματισμό ανάλογο με το φύλλο του μωρού που βαπτίζεται) επάνω στον οποίο υπάρχει ένα σταυρουδάκι ή μια μικρή εικόνα της Παναγίας ή του Χριστού.  Σύμφωνα με τη θρησκεία κάποιο από αυτά τα σύμβολα πρέπει να έχουν τα μαρτυρικά και να τοποθετούνται στο αριστερό πέτο του καλεσμένου με καρφίτσα ή παραμάνα.

   Με το πέρας των ετών όμως ούτε τα μαρτυρικά έμειναν ανεπηρέαστα από τη μόδα της εποχής και σήμερα πια κυκλοφορούν σε διάφορες εκδοχές, με ποικίλα διακοσμητικά και σε πολλές μορφές. Πιο συχνά τα συναντάμε πλέον ως βραχιολάκια ή ως μπρελόκ για τα κλειδιά. Πολλές φορές γίνεται και διαχωρισμός των καλεσμένων με βάση το φύλλο τους και μοιράζονται άλλους είδους σε γυναίκες (π.χ. βραχιόλια) και άλλου είδους σε άντρες (π.χ. μπρελόκ).  

 

 

 

 

   Τα μαρτυρικά εμπίπτουν στις υποχρεώσεις του νονού, πωλούνται συνήθως ανά πενηντάδες και μοιράζονται στους καλεσμένους προκειμένου να επικυρώσουν την παρουσία τους στο ιερό μυστήριο, είναι «μάρτυρες» ουσιαστικά της βάπτισης (εξού και η ονομασία τους) .

   Το www.123-mpomponieres.gr επέλεξε , κατασκεύασε και σας προτείνει τα πιο ιδιαίτερα και τα πιο όμορφα μαρτυρικά!

 

Link:    

https://www.123-mpomponieres.gr/243698.vaptisi.html

Γιατί επιλέγουμε μονό αριθμό κουφέτων για τις μπομπονιέρες του γάμου;

05/10/2022
από 123mpomponieres 123mpomponieres

 

Μια σειρά από έθιμα και λαϊκές δοξασίες συνοδεύουν τη γαμήλια τελετή, αιώνες τώρα, και τηρούνται πιστά παρά το πέρας των ετών.

   Ένα από τα έθιμα του γάμου με χρηστικό και συμβολικό χαρακτήρα αποτελούν οι μπομπονιέρες, που προσφέρονται από το ζευγάρι στους καλεσμένους ως έκφραση ευχαριστιών. Το έθιμο της γαμήλιας μπομπονιέρας  το συναντάμε για πρώτη φορά στην ελληνική παράδοση. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι πρόσφεραν, κατά τη γαμήλια τελετή, στους καλεσμένους, γλύκισμα από αμύγδαλο ανακατεμένο με μέλι. Με την πάροδο των ετών ,τα γλυκίσματα αντικατέστησαν οι μπομπονιέρες.

   Απαραίτητη προϋπόθεση για τις μπομπονιέρες του γάμου είναι ο αριθμός των κουφέτων που θα περιέχουν να είναι μονός (3-5-7-9-11  κ.τ.λ. ).

   Ο συνηθέστερος αριθμός είναι το «7» , ο οποίος αριθμός συμβολίζει ποσοτικά τα Θεία Μυστήρια της Εκκλησιάς.  Κατά την παράδοση επίσης, λέγεται πως ο αριθμός των κουφέτων θα πρέπει να είναι μονός γιατί ο μονός αριθμός δε διαιρείται με το «2» συνεπώς συμβολίζει το αδιαίρετο, δηλαδή την ένωση των δύο ανθρώπων “εις σάρκα μιαν”.  Λέγεται επίσης πως ο αριθμός των κουφέτων πρέπει να είναι «5», αριθμός που συμβολίζει την υγεία, τη χαρά, τη γονιμότητα, την ευημερία και τη μακροζωία.

   Σε όλες τις περιπτώσεις , όποια εκδοχή και να υιοθετήσουμε, τα κουφέτα μας θα είναι μονός αριθμός και ευχόμαστε σε κάθε νιόπαντρο ζευγάρι οι παραπάνω ερμηνείες να βγουν αληθινές!

Link:  

https://www.123-mpomponieres.gr/c.koufeta-zacharota.102785.html

Ποιος πληρώνει , τι , σε ένα γάμο;

05/10/2022
από 123mpomponieres 123mpomponieres

 Η πρόταση γάμου έγινε, η νύφη δέχτηκε, η ημερομηνία ορίστηκε, κουμπάρο/κουμπάρα βρήκαμε και οι προετοιμασίες ξεκινούν…!

   Όλα καλά και όλα χαρούμενα για να οργανωθεί και να γίνει ένας γάμος αλλά όλα αυτά στη θεωρία. Στην πράξη; Ποιος θα αγχωθεί, ποιος θα τρέξει, ποιος θα…πληρώσει;;;

   Γυναικεία υπόθεση συνήθως η οργάνωση του γάμου. Η νύφη θα τα αναλάβει όλα και ο γαμπρός απλώς θα συμφωνεί γιατί πολύ απλά “δεν είναι αντρικές δουλειές αυτά”. Τίποτα δεν είναι απόλυτο βέβαια. Υπάρχουν και άντρες που τους αρέσει να ασχολούνται αλλά λίγοι είναι αυτοί. Όπως και να έχει, αν η νύφη μας τα αναλάβει εξολοκλήρου, δε μας πειράζει και καθόλου! Κοντά στη νύφη και η μαμά με την πεθερά και αν είμαστε τυχεροί και έχουμε κουμπάρα (και όχι κουμπάρο), παρέα τους και αυτή.

   Όλα τα βρήκαμε, όλα τα συμφωνήσαμε αλλά τώρα ποιος πληρώνει και τι; Ζευγάρι, γονείς, πεθερικά, κουμπάροι… Ας τα βάλουμε λοιπόν σε μια τάξη.

Οι γονείς της νύφης.

   Κατ’αρχάς έχουμε τα ρούχα του γαμπρού. Πώς θα πάει το παλληκάρι μας στην εκκλησία; Πουκάμισο, γραβάτα ή παπιγιόν, μανικετόκουμπα, κάλτσες και παπούτσια, είναι το δώρο των πεθερικών στο γαμπρό. Το κοστούμι το αγοράζει μόνος του.

    Το τραπέζι του γάμου κατέληξε από “στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο”, να έχει 400 καλεσμένους. «Δε θα καλέσουμε τον τάδε; Δε θα καλέσουμε τον δείνα;» Άστραψε και βρόντηξε η μαμά γιατί «…δεν είναι σωστό. Αυτός στο γάμο της κόρης του μας κάλεσε…».

Και κάπως έτσι μαζεύτηκαν οι καλεσμένοι… Πληρώστε τώρα μαμά κα μπαμπά το μερίδιό σας γιατί καλές οι προσκλήσεις αλλά δεν είναι δωρεάν. Το ίδιο ισχύει και για τα πεθερικά. Μην ξεχνιόμαστε! Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους. Δίκαια πράγματα.

 

Οι γονείς του γαμπρού.

   «Η νύφη μας πρέπει να λάμπει εκείνη τη μέρα!». Και να το νυφικό και να τα γάντια και να τα παπούτσια και να το πέπλο, τα εσώρουχα , οι κάλτσες, τα αξεσουάρ. Κι αν έχουμε και παρανυφάκια, από δίπλα κι αυτά.

   Το μερίδιό για το γλέντι το έχουμε ήδη αναφέρει παραπάνω.

Το ζευγάρι:

Προσκλητήρια, μπομπονιέρες,  φωτογράφο και κaμεραμαν, δώρο για τον κουμπάρο/κουμπάρα, τον στολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης και το μερίδιο τους από τους καλεσμένους φυσικά. Ο γαμπρός ξεχωριστά έχει να πληρώσει και την ανθοδέσμη της νύφης.

Ο κουμπάρος – κουμπάρα.

   Μεγάλη τιμή να σε επιλέξει το ζευγάρι να τους στεφανώσεις. Έχεις όμως κουμπάρε και εσύ τις υποχρεώσεις σου, δε μπορεί να πληρώνουν μόνο οι άλλοι…

   Ξεκινάμε λοιπόν! Πρώτα απ’όλα την εκκλησία. Έπειτα, στέφανα, λαμπάδες (στολισμένες κουμπάρε, μη σε πιάνουν οι τσιγγουνιές), καράφα για το κρασί, ποτήρι, δίσκο και τον στολισμό του αμαξιού που θα πάει η νύφη, Τώρα, αν ο κουμπάρος/κουμπάρα μας προκύψει πολύ κοινωνικός και θέλει να καλέσει κι αυτός/αυτή κόσμο στο γλέντι, αφήστε να πληρώσει το μερίδιό του. Είπαμε, οι καλοί λογαριασμοί…

  Κλείνοντας, θα σας πούμε βέβαια πως όλα αυτά είναι τυπικά. Αν εσείς τα βρείτε μεταξύ σας, τι σημασία έχει ποιος θα πληρώσει, τι; Η ώρα η καλή λοιπόν και μην αφήσετε τα χρήματα να χαλάσουν ούτε μια στιγμή σας!

Το https://www.123-mpomponieres.gr/ είναι εδώ για εσάς!

 

 

 

Diy Διακόσμηση σπιτιού – Έξυπνες και οικονομικές λύσεις

18/08/2022
από Xristos Vakiaros
Diy Διακόσμηση σπιτιού – Έξυπνες και οικονομικές λύσεις
Η DIY διακόσμηση σπιτιού αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για να δώσετε μια αισθητική αναβάθμιση στον χώρο σας χωρίς να χρειαστεί να καταβάλετε μεγάλα ποσά. Η διακόσμηση του σπιτιού αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για να κάνετε πιο ζεστή και ευχάριστη την διαμονή εντός του σπιτιού.

Η ανανέωση στην αισθητική ενός χώρου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμελείται. Ο χώρος διαμονής πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να «σε κρατάει». Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετός κόσμος καταφεύγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ανακαίνισης και αλλαγές στην διακόσμηση του προσωπικού τους χώρου.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία προκειμένου να διακοσμήσετε τον χώρο σας. Υπάρχουν αρκετές έξυπνες και πρακτικές επιλογές τόσο σε διακοσμητικά όσο και σε υλικά για κατασκευή χειροποίητων διακοσμητικών που θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε τον χώρο σας με πολύ λίγα χρήματα.

Οικονομικές επιλογές για DIY διακόσμηση σπιτιού

oikonomiki-diakosmisi-spitiou

Η ανανέωση ενός χώρου κατά κύριο λόγο απαιτεί όρεξη και φαντασία. Εάν έχετε τον χρόνο και την θέληση να ασχοληθείτε με το εσωτερικό του σπιτιού σας, μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά διακοσμητικά με πολύ λίγα χρήματα. Στο συγκεκριμένο μας άρθρο θα αναλύσουμε μερικές έξυπνες διακοσμητικές λύσεις για τους χώρους του σαλονιού και του υπνοδωματίου. Άλλωστε οι δύο αυτοί χώροι είναι και οι σημαντικότεροι σε ένα σπίτι.

DIY διακόσμηση σαλονιού

diy-diakosmisi-saloniou

Το σαλόνι είναι ένας από τους βασικότερους χώρους σε κάθε οικία, αφού οι διαμένοντες ξοδεύουν τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Εκεί συνήθως απολαμβάνετε τον καφέ σας, παρακολουθείτε τηλεόραση και γενικά περνάτε αρκετό χρόνο. Είναι λοιπόν λογικό και επόμενο να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στον συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού.

Μια πολύ καλή επιλογή διακόσμησης είναι φυσικά τα κεριά. Μια τόσο απλή επιλογή που αν συνδυαστεί με τα κατάλληλα κηροπήγια και διακοσμητικά, μπορεί να δώσει μια τελείως διαφορετική άποψη σε έναν χώρο. Η εύκολη επιλογή είναι φυσικά να αγοράσετε μερικά όμορφα κεριά που να ταιριάζουν καλύτερα στο δικό σας στυλ. Ωστόσο, όπως έχουμε αναλύσει και στο άρθρο «DIY κεριά – Ένα χόμπι που σίγουρα θα σε κερδίσει», εάν έχετε χρόνο και όρεξη να ασχοληθείτε, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας κεριά.

Ωστόσο για να ολοκληρωθεί μια diy διακόσμηση σπιτιού με κεριά, θα πρέπει να επιλέξετε και τα κατάλληλα κηροπήγια, γυάλες και βάζα στα οποία θα τοποθετήσετε τα κεριά σας. Μια επίσης πολύ καλή λύση είναι και ο συνδυασμός των κεριών με εντυπωσιακά φανάρια για στολισμούς.

Διακόσμηση με ξύλινα διακοσμητικά

ksilina-diakosmitika-spitiou

Το ξύλο, τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει αρκετούς υποστηρικτές, αφού αποτελεί ένα υπέροχο υλικό για κατασκευές και διακοσμητικά στοιχεία. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε αρκετές επιλογές σε ξύλινα διακοσμητικά ή διακοσμητικά από μπαμπού, τα οποία θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε την αισθητική του χώρου σας με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Μια έξυπνη πρόταση διακόσμησης είναι ο στολισμός των τοίχων και του ταβανιού. Επιλέγοντας τα κατάλληλα διακοσμητικά για τον τοίχο σας και κρεμαστά ταβανιού, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή diy διακόσμηση σπιτιού που θα ζήλευε ο καθένας.

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε και μερικά υφάσματα για στολισμούς ώστε να ολοκληρώσετε τον στολισμό σας με τον ιδανικότερο τρόπο. Αν και οι ανωτέρω λύσεις φαίνονται αρκετά απλές, είναι σε θέση κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν τον χώρο σας.

Diy διακόσμηση υπνοδωματίου

diy-diakosmisi-ypnodwmatioy

Όπως φυσικά και το σαλόνι, έτσι και το υπνοδωμάτιο, αποτελεί έναν χώρο που περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας. Καλό λοιπόν θα ήταν να δώσουμε και εκεί την απαιτούμενη προσοχή και να φροντίσουμε για ένα άριστα αισθητικό αποτέλεσμα. Οι επιλογές στην διακόσμηση υπνοδωματίου είναι πιο απλή από ότι σε ένα σαλόνι, αφού δεν θέλουμε να υπερφορτώσουμε τον συγκεκριμένο χώρο.

Μια πολύ καλή λύση, είτε πρόκειται για το δικό σας υπνοδωμάτιο, είτε για το παιδικό δωμάτιο, να επιλέξετε μερικές όμορφες φιγούρες για διακόσμηση. Οι φιγούρες αυτές μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στους τοίχους όσο και στην ντουλάπα του δωματίου. Μια επίσης έξυπνη επιλογή διακόσμησης για ένα υπνοδωμάτιο είναι και τα διακοσμητικά κουτιά – μπαούλα. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία διακοσμητικών και για το υπνοδωμάτιό σας, που θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε τον χώρο σας με το ελάχιστο κόστος.

DIY διακόσμηση σπιτιού για κάθε χώρο

diakosmisi-spitiou-diy

Φυσικά πέρα από το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο μπορείτε να διακοσμήσετε κάθε χώρο του σπιτιού σας. Εάν ξεκινήσετε την συγκεκριμένη διαδικασία, είμαστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν και θα θέλετε να συνεχίσετε σε κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Αυτό που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι το κάθε τι χρειάζεται χρόνο και όρεξη. Δεν χρειάζεται να πιεστείτε ώστε να τελειώσετε την διακόσμηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Απολαύστε την διαδικασία όσο περισσότερο μπορείτε.

Πρώτα γενέθλια μωρού – Πώς να τα κάνεις ξεχωριστά

18/08/2022
από Xristos Vakiaros
Πρώτα γενέθλια μωρού – Πώς να τα κάνεις ξεχωριστά

Τα πρώτα γενέθλια μωρού είναι μια από τις σημαντικότερες ημέρες τόσο για το μικρό σας αγγελούδι όσο και για εσάς σαν γονείς. Ο πρώτος δύσκολος χρόνος πέρασε και σίγουρα η κούραση που δεχθήκατε ήταν μεγάλη. Ωστόσο το πάρτι που θα οργανώσετε για τα πρώτα γενέθλια του παιδιού σας θα είναι και η ανταμοιβή, αφού θα μείνει για πάντα στις αναμνήσεις σας.

Αυτό που θα χρειαστείτε σίγουρα είναι μια κάμερα ή ένα κινητό τηλέφωνο με υψηλή ευκρίνεια. Το βίντεο και οι φωτογραφίες που θα κρατήσετε από τα πρώτα γενέθλια θα μείνουν  για μια ζωή, ώστε να τα δείχνετε στο παιδί σας όταν μεγαλώσει και φυσικά στα εγγόνια σας όταν έρθει εκείνη η όμορφη στιγμή. Ας μην πηγαίνουμε όμως τόσο μακριά, το πρώτο πάρτι γενεθλίων ενός μωρού είναι μια αξέχαστη εμπειρία ζωής που ο καθένας μας θέλει να την κάνει λίγο πιο ξεχωριστή.

Φυσικά το μωρό σε αυτή τη φάση δεν είναι σε θέση να καταλάβει και πολλά πράγματα. Ωστόσο επιλέγοντας μια ωραία διακόσμηση και καλώντας μερικούς φίλους στο σπίτι, σίγουρα θα του προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία. Παρακάτω θα δούμε πώς να κάνεις ξεχωριστά τα πρώτα γενέθλια μωρού, με πανέμορφες και ταυτόχρονα οικονομικές επιλογές.

Διοργάνωση του πάρτι

diorganwsi-party-mwrou

Το πρώτο πάρτι του μωρού σας είναι θα λέγαμε ότι σημαντικότερο μετά την βάπτιση.  Θα πρέπει λοιπόν να αφιερώσετε κάποιο χρόνο ώστε να φροντίσετε για κάθε λεπτομέρεια που θα το κάνει ξεχωριστό τόσο για εκείνο όσο και για εσάς. Στα πλαίσια λοιπόν της διοργάνωσης του πάρτι, θα πρέπει να ορίσετε τον προϋπολογισμό που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για τον σκοπό αυτό.

Τα πρώτα γενέθλια μωρού δεν χρειάζεται να σας κοστίσουν πολύ ακριβά ώστε να είναι όμορφα και ξεχωριστά. Υπάρχουν αρκετές οικονομικές λύσεις τόσο για την διακόσμηση του χώρου όσο και για τα υπόλοιπα διαδικαστικά, που θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα πάντα με τον κατάλληλο προϋπολογισμό.

Αφού θέσετε τον προϋπολογισμό σας, ήρθε η ώρα να ενημερώσετε τους καλεσμένους. Αυτό θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν ώστε να μπορέσουν να ρυθμίσουν το πρόγραμμά τους για να μην απουσιάζει κανένα σημαντικό πρόσωπο. Αν και τα προσκλητήρια πάρτι γενεθλίων φαίνονται περιττά, σίγουρα θα δώσουν μια πιο παιχνιδιάρικη και ταυτόχρονα επίσημη νότα στην όλη διαδικασία. Μπορείτε να επιλέξετε ένα χαριτωμένο θέμα προσκλητηρίου που θα ταιριάζει με το αγγελούδι σας.

Διακόσμηση για τα πρώτα γενέθλια μωρού

diakosmisi-party-mwrou

Το σημαντικότερο στάδιο της διοργάνωσης του πάρτι είναι φυσικά η διακόσμηση που θα επιλέξετε για τον χώρο σας. Ο στολισμός του χώρου θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να εντυπωσιάσει τους μικρούς και μεγάλους καλεσμένους. Αλλά κυρίως θα βοηθήσει το μωρό σας να ευχαριστηθεί την συγκεκριμένη ημέρα. Η θεματολογία που θα επιλέξετε πρέπει να είναι κάτι που να αντιπροσωπεύει το παιδί σας. Έτσι διαφορετικές θα είναι οι επιλογές στα πρώτα γενέθλια για αγόρι και διαφορετικές στα πρώτα γενέθλια για κορίτσι.

Οι επιλογές διακόσμησης που σας δίνονται για ένα παιδικό πάρτυ είναι φυσικά τεράστιας. Μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές στο άρθρο «Διακόσμηση παιδικού πάρτυ – Πώς να ξετρελάνετε το παιδί σας».

Η τούρτα και τα κεράσματα

tourta-genethliwn

Τελευταία φυσικά λεπτομέρεια για τα πρώτα γενέθλια μωρού, είναι η τούρτα και τα κεράσματα για τους καλεσμένους. Όσον αφορά τα κεράσματα, δεν χρειάζεται να αναζητήσετε για κάτι εξειδικευμένο και ακριβό. Μερικά εύκολες και γρήγορες «λιχουδιές» θα έχουν και καλύτερο αποτέλεσμα. Μερικά τοστάκια, πατατάκια και cup cakes για τα παιδιά είναι οι ιδανικότερες επιλογές. Όσον αφορά τους μεγάλους, μπορείτε να φτιάξετε μια σπιτική πίτσα και διάφορα τυροπιτάκια – λουκανικοπιτάκια.

Εκεί που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση είναι η πρώτη τούρτα του μωρού σας. Η τούρτα γενεθλίων αποτελεί το κεντρικό σημείο κάθε πάρτυ, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το πρώτο πάρτι ενός παιδιού. Βασικά στοιχεία που θα πρέπει να συνοδεύουν την τούρτα είναι το νούμερο «1», μπαλόνια, μια φωτογραφία του μικρού σας εκτυπωμένη σε πάστα ζαχαροπλαστικής και διάφορα άλλα μωρουδιακά διακοσμητικά (ζωάκια, αστεράκια κλπ).

Εάν τα πάτε καλά με την ζαχαροπλαστική, σίγουρα η δημιουργία της τούρτας θα είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη και ξεχωριστή για εσάς. Μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες από το διαδίκτυο και να ετοιμάσετε μια υπέροχη τούρτα. Αν πάλι για οποιονδήποτε λόγο δεν είστε σε θέση να φτιάξετε την τούρτα μόνοι σας, τα ζαχαροπλαστεία μπορούν να σας προσφέρουν μια σίγουρη και εγγυημένη λύση.

 

 

Πώς να φτιάξεις υπέροχα diy μαρτυρικά βάπτισης

18/08/2022
από Xristos Vakiaros
Πώς να φτιάξεις υπέροχα diy μαρτυρικά βάπτισης
Εάν αναζητάτε και εσείς πως να κατασκευάσετε diy μαρτυρικά βάπτισης, τότε καλό θα ήταν να μάθετε μερικές βασικές πληροφορίες πριν ξεκινήσετε τις χειροποίητες δημιουργίες σας. Τα μαρτυρικά βάπτισης, ή γνωστά και ως μαρτυρικά σκέτο, είναι στην ουσία μικρά διακοσμητικά αξεσουάρ, τα οποία φορούν οι καλεσμένοι σε μια βάπτιση.

Τα μαρτυρικά βάπτισης με λίγα λόγια συμβολίζουν ότι οι καλεσμένοι έγιναν μάρτυρες το ιερού αυτού Μυστηρίου. Ανάλογα με το φύλο του παιδιού και γενικά την θεματολογία της βάπτισης, το είδος των μαρτυρικών μπορεί να ποικίλει σε χρώματα και σχέδια. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές, που ο νονός επιλέγει να χρησιμοποιήσει ως μαρτυρικά κάποιο βραχιόλι, κολιέ ή ακόμη και μπρελόκ. Ο λόγος φυσικά για να μπορέσουν οι καλεσμένοι να αξιοποιήσουν το μαρτυρικό τους και μετά την βάπτισης.

DIY μαρτυρικά βάπτισης – πώς να τα φτιάξετε μόνοι σας

martirika-baptisis-diy

Φυσικά οι επιλογές σε έτοιμα μαρτυρικά βάπτισης είναι πάρα πολλές. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία σε χρώματα, σχέδια και στυλ που θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη. Ωστόσο εάν θέλετε να δώσετε μια πιο προσωπική νότα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα να κατασκευάσετε μόνοι σας diy μαρτυρικά βάπτισης.

Προκειμένου να ξεκινήσετε την κατασκευή χειροποίητων μαρτυρικών θα πρέπει να προμηθευτείτε τα κατάλληλα υλικά. Στην ενότητα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος «υλικά για μαρτυρικά», μπορείτε να βρείτε διάφορες επιλογές σε παραμάνες, καρφίτσες, χάντρες, μεταλλικά σταυρουδάκια και άλλα υλικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Η κύρια μορφή των μαρτυρικών επιβάλουν τον σταυρό ή την εικόνα της Παναγίας. Ωστόσο στις μέρες μας η μορφή τους έχει αλλάξει με την προσθήκη διαφόρων διακοσμητικών στοιχείων, χαντρών κλπ. Παρόλα αυτά, η συμβουλή μας για τα μαρτυρικά της  δικής σας επιλογής θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τον σταυρό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα διακοσμητικά της επιλογής σας.

Ξεκινώντας την κατασκευή μαρτυρικών βάπτισης

ylika-martyrikwn

Αφού επιλέξατε τα κατάλληλα υλικά για τα μαρτυρικά σας, βάση πάντοτε του φύλου του παιδιού και φυσικά την θεματολογία  του στολισμού της βάπτισης, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την κατασκευή των μαρτυρικών σας. Το πρώτο βήμα φυσικά είναι η επιλογή του είδους των μαρτυρικών.

Αν και η κλασικότερη επιλογή είναι η καρφίτσα πέτου, καλό θα ήταν να σκεφτείτε και τις διάφορες παραλλαγές που χρησιμοποιούνται ευρέως στις μέρες μας. Μια πολύ καλή επιλογή είναι ένα μαρτυρικό βραχιόλι ή ένα κολιέ, το οποίο οι καλεσμένοι θα μπορούν να φορούν και μετά την βάπτιση.

Αφού καταλήξατε και στο είδος των μαρτυρικών, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την δημιουργία τους. Φυσικά θα χρειαστείτε ένα υλικό το οποίο θα χρησιμοποιήσετε ως βάση στα μαρτυρικά σας. Συνήθως αυτό είναι ένα φιογκάκι ή ένα κορδόνι στα χρώματα που έχουν επιλεχθεί για την συγκεκριμένη βάπτιση. Στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχετε προμηθευτεί, μπορείτε να στολίσετε τον φιόγκο ή το κορδόνι βάση των προτιμήσεών σας.

Οι επιλογές σας κυριολεκτικά είναι αμέτρητες αφού τα μαρτυρικά σας μπορεί να είναι από έναν απλό φιόγκο με σταυρό, μέχρι υπέροχα κολιέ, στολισμένα με ξύλινα ή μεταλλικά στοιχεία και ακρυλικές χάντρες.

Τι άλλο θα πρέπει να προσέξετε κατά την κατασκευή DIY μαρτυρικών

kataskeui-martyrikwn-vaptisis

Αυτό που θα πρέπει να έχετε κατά νου όταν ξεκινάτε την κατασκευή χειροποίητων μαρτυρικών βάπτισης, είναι ο αριθμός των καλεσμένων που θα παρευρεθούν σε αυτή. Αν ο αριθμός των καλεσμένων είναι σχετικά μικρός, μπορείτε να δοκιμάσετε την κατασκευή πιο σύνθετων και εντυπωσιακών μαρτυρικών. Εάν από την άλλη ο αριθμός των καλεσμένων είναι αρκετά μεγάλος, τα diy μαρτυρικά βάπτισης θα πρέπει να είναι πιο απλά και εύκολα στην κατασκευή τους. Διαφορετικά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να τα ετοιμάσετε όλα στην εντέλεια.

Η δημιουργία diy μαρτυρικών βάπτισης αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία που θα σας βοηθήσει να βιώσετε ακόμη περισσότερο το υπέροχο αυτό Μυστήριο της εκκλησίας. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και απολαύστε κάθε στάδιο της διαδικασίας στο μέγιστο.

“Θα χαρούμε πολύ να λάβουμε φωτογραφίες από τα δικά σας μαρτυρικά στην επίσημη σελίδα του 123mpomponieres στο Facebook

 

Τι θα χρειαστώ για Κατασκευή Χειροποίητων κοσμημάτων

18/08/2022
από Xristos Vakiaros
Τι θα χρειαστώ για Κατασκευή Χειροποίητων κοσμημάτων
Η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων αποτελεί το πιο διαδεδομένο χόμπι, το οποίο μάλιστα μπορεί να επιφέρει στον δημιουργό ένα ικανοποιητικό κέρδος. Δει είναι τυχαίο άλλωστε που ο άνθρωπος, επέλεγε να τονίσει την εμφάνισή του με κοσμήματα από την αρχαιότητα ακόμα. Ειδικότερα, ευρήματα αρχαιολογικών ανακαλύψεων έφεραν στην επιφάνεια αντικείμενα με χάντρες που χρονολογούνται αρκετές χιλιάδες χρόνια προ Χριστού. Ωστόσο, η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων καθιερώθηκε στην αρχαία Αίγυπτο 3.000 – 5.000 περίπου χρόνια πριν.

Τα κοσμήματα αποτελούν ένα από τα βασικότερα μέρη της εμφάνισης τόσο μιας γυναίκας όσο και ενός άνδρα. Ολοένα και περισσότερος κόσμος μάλιστα στρέφεται στα χειροποίητα, αφού η μοναδικότητά τους είναι και το βασικό τους πλεονέκτημα. Μάλιστα, με την Κινέζικη παραγωγή κοσμημάτων να έχει κατακλίσει το εμπόριο με κοσμήματα μέτριας έως χαμηλής ποιότητας, τα χειροποίητα κοσμήματα κερδίζουν ακόμη περισσότερο έδαφος με την πάροδο του χρόνου.

Γιατί να ξεκινήσεις την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων;

xeiropoiita-ksomimata

Όπως προαναφέραμε η ζήτηση των χειροποίητων κοσμημάτων είναι τεράστια σε όλο τον πλανήτη. Ξεκινώντας λοιπόν ένα υπέροχο και δημιουργικό χόμπι, μπορείς ταυτόχρονα να βγάλεις ένα έξτρα εισόδημα, πωλώντας τα κοσμήματά σε διάφορους ενδιαφερόμενους. Μην νομίζεις όμως ότι θα είναι εύκολο. Ο ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο χώρο είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Εάν λοιπόν θέλεις να βγάλεις ένα ικανοποιητικό κέρδος από τις χειροποίητες δημιουργίες σου, θα πρέπει τα κοσμήματα σου να είναι μοναδικά και να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο το κέρδος δεν είναι ο μόνος στόχος που θα πρέπει να θέσεις. Η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων αποτελεί μια διαδικασία που θα αναδείξει την δημιουργικότητά σου και θα σε βοηθήσει να περάσεις ευχάριστα τον ελεύθερο σου χρόνο. Ωστόσο όπως κάθε χόμπι, έτσι και το συγκεκριμένο, απαιτεί να αφιερώσεις κάποιο σημαντικό χρόνο της ημέρας σου.

Κανένας δεν γεννήθηκε μαθημένος. Σίγουρα στα πρώτα στάδια της κατασκευής κοσμημάτων το αποτέλεσμα μπορεί να μην σε ενθουσιάσει. Ωστόσο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις. Με τον καιρό έρχεται και η έμπνευση που θα επιφέρει και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προσδοκείς.

Τι θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις να κατασκευάζεις χειροποίητα κοσμήματα

kataskevi-kosmimatwn

Η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων σταματάει μόνο εκεί που τελειώνει η φαντασία. Ανάλογα με το είδος και το στυλ κοσμημάτων που θες να δημιουργήσεις, μπορείς να επιλέξεις και τα αντίστοιχα υλικά για κόσμημα. Ωστόσο το πρώτο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να βρεις τον κατάλληλο χώρο που θα εξασκήσεις το συγκεκριμένο χόμπι. Έτσι, το πρώτο και σημαντικότερο μέρος της διαδικασίας είναι η εύρεση ενός άνετου γραφείου και μιας καρέκλας, ώστε να μπορείς να κατασκευάζεις τα κοσμήματά σου χωρίς να κουράζεσαι. Στη συνέχεια θα πρέπει να προμηθευτείς κάποια βασικά υλικά και εξαρτήματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις το στάδιο της δημιουργίας κοσμημάτων. Πάμε να δούμε τα υλικά αυτά αναλυτικότερα:

 1. Εργαλεία για κοσμήματα. Τα εργαλεία αποτελούν ένα από τα βασικότερα όπλα ενός δημιουργού. Ναι μεν ονομάζονται χειροποίητα κοσμήματα, ωστόσο δεν είναι εφικτό να κάνεις κάθε ενέργεια με τα χέρια σου. Θα χρειαστείς κάποια βασικά εργαλεία, όπως μυτοτσίμπιδο, στραβοτσίμπιδο, πενσάκι κλπ. ώστε να μπορέσεις να κατασκευάσεις με επιτυχία ένα κόσμημα.
 2. Αλυσίδες για κοσμήματα. Φυσικά η αλυσίδα αποτελεί βασικό μέρος ενός κοσμήματος. Ειδικά όταν πρόκειται για κολιέ ή βραχιόλι, σίγουρα θα χρειαστεί να προμηθευτείς μερικές. Φυσικά, μια εναλλακτική της αλυσίδας είναι και τα κορδόνια για κοσμήματα, τα οποία διατίθενται σε διάφορα υλικά, χρώματα και στυλ.
 3. Βασικά εξαρτήματα κοσμημάτων. Κάποια υλικά για χειροποίητα κοσμήματα χρησιμοποιούνται συνέχεια, αφού αποτελούν βασικά εξαρτήματα ανεξαρτήτου είδους κοσμημάτων. Οι ακροδέκτες – στοπάκια είναι ένα από αυτά τα βασικά εξαρτήματα, αφού θα σε βοηθήσουν να σταθεροποιήσεις τα κοσμήματά σου και τις τυχόν χάντρες για κοσμήματα που θα χρησιμοποιήσεις. Επιπρόσθετα, δύο επίσης πολύ βασικά εξαρτήματα που θα χρειαστείς είναι τα κουμπώματα και τα κρικάκια.
 4. Διάφορα Υλικά για κοσμήματα. Αφού προμηθευτείς τα βασικά εξαρτήματα, θα πρέπει να αναζητήσεις τα στοιχεία που θα κάνουν τα δικά σου κοσμήματα να ξεχωρίσουν. Ευτυχώς στο εμπόριο κυκλοφορεί μια πληθώρα υλικών για κοσμήματα, που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το δικό σου μοναδικό στυλ.
 5. Κουτιά κοσμημάτων. Εάν στόχος σου είναι η πώληση χειροποίητων κοσμημάτων, τότε φυσικά θα χρειαστείς και την αντίστοιχη συσκευασία για το προϊόν σου. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείς να βρεις μερικά πανέμορφα και οικονομικά κουτιά για κοσμήματα που θα σε βοηθήσουν να προωθήσεις τις δημιουργίες σου με τον βέλτιστο τρόπο.

Συμπέρασμα

handmade-jewelry

Τα ανωτέρω υλικά για κοσμήματα θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις ένα υπέροχο χόμπι και γιατί όχι να βγάλεις και κάποιο κέρδος από αυτό. Το παν στην κατασκευή κοσμημάτων όμως είναι η έμπνευση και όχι τα υλικά όπου θα χρησιμοποιήσεις. Εάν σου είναι δύσκολο να σκεφτείς πρωτότυπα κοσμήματα στην αρχή, η καλύτερη πηγή ιδεών είναι το Pinterest. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά αφού εκεί θα βρεις ιδέες χειροποίητων κοσμημάτων από όλον τον κόσμο.

Υπέροχα θέματα γάμου και μοναδικές ιδέες στολισμού

18/08/2022
από Xristos Vakiaros
Υπέροχα θέματα γάμου και μοναδικές ιδέες στολισμού
Αρκετός κόσμος στις μέρες μας επιλέγει κάποια θεματολογία τόσο για τον γάμο του όσο και για τον στολισμό της δεξίωσης.  Τα θέματα γάμου μπορεί να είναι εμπνευσμένα από κάποια  προσωπική εμπειρία, ή να βασίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο συνδυασμό χρωμάτων.

Προκειμένου λοιπόν να επιλέξετε και εσείς την κατάλληλη θεματολογία για τον δικό σας γάμο, στο σημερινό μας άρθρο ετοιμάσαμε διάφορα θέματα και ιδέες στολισμού γάμου για να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας προτιμήσεις.

Από πού μπορεί να  εμπνευστεί ένα θέμα γάμου;

themata-gamou

Όπως προαναφέραμε, τα θέματα γάμου συνήθως εμπνέονται από διάφορες στιγμές της ζωής σας. Άλλωστε την ημέρα αυτή, θέλετε όσο το δυνατόν περισσότερο, να δημιουργήσετε ένα γνώριμο κλίμα που θα σας φέρει στο μυαλό όμορφες αναμνήσεις με τον σύντροφό σας.

Μια πολύ έξυπνη επιλογή, είναι να σχεδιάσετε τον γάμο σας βάση των ταξιδιών που έχετε κάνει με τον σύντροφό σας. Επιλέξτε τα πιο συμβολικά για εσάς μέρη και εντάξτε τα στον στολισμό του γάμου και της δεξίωσης. Μια πρωτότυπη πρόταση μάλιστα θα ήταν κάθε τραπέζι της δεξίωσης να αντιπροσωπεύει και έναν συγκεκριμένο προορισμό.

Εάν πάλι δεν είστε λάτρεις των ταξιδιών, μπορείτε να επιλέξετε κάποια αγαπημένη σας συνήθεια, σαν πηγή έμπνευσης για τον στολισμό του γάμου σας. Η συνήθεια αυτή μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Από την παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών και ταινιών μέχρι κάποιο χόμπι που ασχολείστε ως ζευγάρι με τον σύντροφό σας. Έτσι, ο γάμος σας θα αποκτήσει όχι μόνο ένα πρωτότυπο θέμα, αλλά θα είναι και πιο αντιπροσωπευτικός προς τον χαρακτήρα σας. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την δική σας ημέρα και θα πρέπει να την απολαύσετε στο μέγιστο.

Θέματα γάμου και ιδέες στολισμού βάση χρωμάτων

color-wedding

Τα χρώματα αποτελούν μια μορφή επικοινωνίας και συνδέονται άμεσα με την ψυχολογία και την διάθεση ενός ανθρώπου. Η  επιλογή μιας θεματολογίας γάμου βάση συγκεκριμένου χρώματος αποτελεί επίσης μια δημοφιλή τάση στις μέρες μας. Τα πιο δημοφιλή color trends σε έναν γάμο είναι:

 • Απαλό Μπλε. Μια απόχρωση που αντιπροσωπεύει το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας και προσδίδει μια ηρεμία και χαλάρωση σε έναν γάμο. Είτε το επιλέξετε μόνο του, είτε το συνδυάσετε με μερικές ακόμη μπλε ή λιλά αποχρώσεις, θα προσδώσει στο γάμο σας μια νότα γαλήνης και συναισθηματισμού που σίγουρα θα μείνει στις αναμνήσεις σας.
 • Πορτοκαλί. Το πορτοκαλί, σε αντίθεση με το κόκκινο που εκφράζει μια πιο έντονη διάθεση, αποτελεί ένα χρώμα που συμβολίζει την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό.
 • Κίτρινο. Το κίτρινο είναι επίσης ένα πολύ δημοφιλές χρώμα σε θέματα γάμου, αφού εκφράζει την περιπέτεια, την σοφία και την χαρά. Είναι ένα χρώμα που συνδέεται με το φως το ήλιου, κάτι φυσικά που το κάνει μια πολύ δυνατή απόχρωση.
 • Μέντα. Το χρώμα της μέντας είναι μια υπέροχη απόχρωση με ολοένα και περισσότερη ζήτηση από τους λάτρεις των color trends. Πρόκειται για την τελευταία τάση της μόδας σε στολισμούς γάμου και συνδέεται με την ισορροπία, την αρμονία και την ελπίδα.

 

Διακόσμηση παιδικού πάρτυ – Πώς να ξετρελάνετε το παιδί σας

03/07/2022
από Xristos Vakiaros
Διακόσμηση παιδικού πάρτυ – Πώς να ξετρελάνετε το παιδί σας

Κάθε χρόνο τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία το πάρτυ γενεθλίων τους. Αφού ολοκληρωθεί το παιδικό πάρτυ, το σίγουρο είναι ότι περιμένουν το επόμενο! Είναι λοιπόν δεδομένο ότι τα πάρτυ γενεθλίων έχουν τεράστια σημασία για τα παιδιά και περιμένουν πολλά από αυτά. Ένας μεγάλος πονοκέφαλος όμως για τους γονείς που κάθε χρόνο πρέπει να σκεφτούν τι έκπληξη να κάνουν στα μικρά τους, τι διακόσμηση παιδικού πάρτυ να επιλέξουν και πολλά άλλα.

Σίγουρα η διοργάνωση των γενεθλίων απαιτεί αρκετό χρόνο και πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία σε μια πληθώρα πραγμάτων. Προκειμένου να σας διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, ετοιμάσαμε σήμερα έναν οδηγό για το πώς να διακοσμήσετε το πάρτυ του παιδιού σας καθώς και μερικές ακόμη λεπτομέρειες που σίγουρα θα σας γλιτώσουν αρκετό κόπο και χρόνο.

Ιδέες για διακόσμηση παιδικού πάρτυ γενεθλίων

Ιδέες για διακόσμηση πάρτυ

Το πρώτο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η θεματολογία που θα έχει το πάρτυ γενεθλίων του παιδιού σας. Θα πρέπει αυτό να ταιριάζει στις επιθυμίες του και φυσικά στα ενδιαφέροντά του, ώστε να του παρέχει και την μέγιστη ευχαρίστηση. Δεν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει το παιδί σας καλύτερα από εσάς. Οπότε σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τι είναι αυτό που του κεντρίζει το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό. Μάλιστα, η γενική θεματολογία του πάρτυ είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού σε αυτή θα βασιστεί και η διακόσμηση παιδικού πάρτυ, τα προσκλητήρια και ο μπουφές.

Εάν ωστόσο δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάποιο θέμα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Παρακάτω σας ετοιμάσαμε μια λίστα με θεματολογίες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους μικρούς μας φίλους. Πάμε να τις δούμε:

 • Πειρατές
 • Αυτοκίνητα και μηχανάκια
 • Ζωάκια- Σαφάρι – πάρτυ στη ζούγκλα
 • Πάρτι πριγκίπισσας ή υπερήρωα.
 • Καλοκαιρινό πάρτυ (παραλία ή πισίνα)
 • Παιδικό πάρτυ στο διάστημα

Προσκλητήρια

Προσκλητήρια παιδικού πάρτυ

Τα προσκλητήρια παιδικού πάρτυ είναι εξίσου σημαντικά με την διακόσμηση του χώρου. Κάθε παιδί θέλει να εντυπωσιάσει τους φίλους του. Είναι πολύ λογικό λοιπόν, το παιδί σας να θέλει τα καλύτερα προσκλητήρια για το δικό του πάρτυ. Άλλωστε αυτά είναι που θα κεντρίσουν και το αρχικό ενδιαφέρον των φίλων του. Το καλύτερο μάλιστα που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε ένα προσκλητήριο που να ταιριάζει με την θεματολογία του πάρτυ γενεθλίων.

Διακόσμηση παιδικού πάρτυ με Πινιάτες

Πινιάτες

Η πινιάτα αποτελεί ένα υπέροχο έθιμο για κάθε παιδικό πάρτυ. Το γνωστό εκείνο κρεμαστό που τα παιδιά χτυπάνε με ένα ξύλο προκειμένου να πέσουν οι καραμέλες; Αυτά είναι οι πινιάτες! Ένα έθιμο που προέρχεται από την Κίνα αλλά σύντομα κέρδισε όλο τον πλανήτη.

 Και εδώ οι επιλογές σας είναι πολλές και ανάλογα με το θέμα του πάρτυ μπορείτε να επιλέξετε και την αντίστοιχη πινιάτα. Όλες οι πινιάτες που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα κρύβουν στο εσωτερικό τους μικρές ευχάριστες εκπλήξεις, όπως ζαχαρωτά παιχνίδια κλπ.

Συμπέρασμα

Παιδικό πάρτυ γενεθλίων

Τα πάρτυ γενεθλίων είναι ιδιαίτερα σημαντικά για ένα παιδί. Είναι από τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις που θα το συνοδέψουν σε όλη του τη ζωή. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε εσείς σαν γονιός είναι φυσικά να επιλέξετε ότι καλύτερο θεωρείτε ότι θα ευχαριστήσει το δικό σας παιδί. Να επιλέξετε την πιο αντιπροσωπευτική διακόσμηση παιδικού πάρτυ και σε καμία περίπτωση να μην ξεχάσετε την φωτογραφική μηχανή ή το κινητό σας. Αυτές οι ευχάριστες στιγμές πρέπει πάντα να καταγράφονται σε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο.

Ακολουθώντας αυτές τις μικρές συμβουλές, είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε το καλύτερο παιδικό πάρτυ που σίγουρα θα μείνει αξέχαστο στο παιδί σας. Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία σχετικά με την διακόσμηση παιδικού πάρτυ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Το έμπειρο προσωπικό μας θα σας προτείνει έξυπνες λύσεις που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

 

DIY κεριά – Ένα χόμπι που σίγουρα θα σε κερδίσει

03/07/2022
από Xristos Vakiaros
DIY κεριά – Ένα χόμπι που σίγουρα θα σε κερδίσει

Αν και κατά κύριο λόγο τα χειροποίητα DIY κεριά αποτελούν ένα γυναικείο χόμπι, η κατασκευή κεριών αποτελεί μια καθαρά ανδρική τέχνη που κρατάει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ειδικότερα, κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους, η παραγωγή και εμπορεία κεριών ήταν καθοριστικής σημασίας τόσο για τα βασίλεια όσο και τα χωριά. Άλλωστε, την εποχή εκείνη η βασική πηγή φωτός ήταν τα κεριά. Κεριά που κατασκευαζόταν από κυρίως από ζωικό λίπος.

Στη σημερινή εποχή, τα κεριά δεν αποτελούν μια πρακτική ανάγκη. Ωστόσο μπορούν να δημιουργήσουν μια υπέροχη και ρομαντική ατμόσφαιρα σε έναν χώρο. Μάλιστα, ένα αρωματικό κερί θα δώσει και μια υπέροχη ευωδία στο σπίτι ή το γραφείο σας.

Γιατί να φτιάξετε χειροποίητα κεριά;

Χειροποίητα κεριά

Οι λόγοι για να κατασκευάσετε τα δικά σας χειροποίητα κεριά είναι αρκετοί. Ο βασικότερος από αυτούς είναι φυσικά η ευχαρίστηση της δημιουργίας που θα σας προσφέρει. Η κατασκευή DIY κεριών είναι ένα χόμπι που έχει κερδίσει αρκετούς οπαδούς και όχι άδικα. Μάλιστα, με ένα ελάχιστο κόστος μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα διακοσμητικά και αρωματικά κεριά που θα αναβαθμίσουν τον χώρο σας.

Αν και υπάρχουν αρκετά είδη κεριών που μπορείτε να δημιουργήσετε, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από τα DIY κεριά σε δοχείο. Τα κεριά δηλαδή εκείνα που τοποθετούνται μέσα σε κάποιο δοχείο. Μάλιστα, δεν είναι απαραίτητο να προμηθευτείτε κηροπήγια αφού οποιοδήποτε μεταχειρισμένο δοχείο μπορεί να εξυπηρετήσει στον συγκεκριμένο σκοπό. Εάν πάλι θέλετε ένα πιο εντυπωσιακό δοχείο, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια πληθώρα υπέροχων κηροπηγίων και δοχείων.

Υλικά για DIY κεριά

Υλικά DIY κεριά

Για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε κεριά, θα χρειαστείτε μερικά αναλώσιμα και εργαλεία. Το ποσό που θα χρειαστείτε για να αγοράσετε υλικά για κεριά είναι αρκετά χαμηλό. Η διαδικασία όμως της κατασκευής και το αποτέλεσμα, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε πριν ξεκινήσετε την κατασκευή χειροποίητων κεριών είναι:

 1. Κερί
 2. Φυτίλι
 3. Δοχείο
 4. Άρωμα και χρώμα (προαιρετικά)
 5. Μια κατσαρόλα για να λιώσει το κερί

Οδηγίες κατασκευής κεριών

Οδηγίες για κεριά

Ανάλογα με τον τύπο του κεριού που θέλετε να φτιάξετε, θα επιλέξετε και το κατάλληλο κερί που θα λιώσετε. Εν συνεχεία, θα πρέπει να βρείτε ένα όμορφο δοχείο στο οποίο θα τοποθετήσετε το λιωμένο κερί. Πριν όμως αδειάσετε το κερί που θα λιώσετε στην κατσαρόλα, θα πρέπει να τοποθετήσετε το φιτίλι. Κρατώντας το με ένα ξυλάκι στο επάνω μέρος.

Για να λιώσετε το κερί, θα πρέπει να  το τοποθετήσετε μέσα σε μια κατσαρόλα και εν συνεχεία να το τοποθετήσετε πάνω σε μια εστία θερμότητας. Το  μάτι της κουζίνας είναι και η πιο εύκολη λύση. Στο σημείο αυτό μπορείτε να τοποθετήσετε και το χρώμα ή το αρωματικό που επιλέξατε. Αφού λιώσει το κερί σας το τοποθετείτε με προσοχή μέσα στο δοχείο φροντίζοντας το φιτίλι να μην πέσει στο εσωτερικό του. Αυτό ήταν!

Περισσότεροι τρόποι για να φτιάξετε DIY κεριά

Περισσότερα DIY κεριά

Αφού φτιάξετε μερικά DIY κεριά, θα αρχίσετε να αποκτάτε μια μεγαλύτερη εξοικείωση. Με τον καιρό θα γίνεστε ολοένα και καλύτεροι σε αυτό με αποτέλεσμα να φτιάχνετε όλο και ομορφότερα διακοσμητικά κεριά. Μπορείτε να συνδυάσετε περισσότερα χρώματα, να τοποθετήσετε διακοσμητικά αξεσουάρ κλπ. Οι επιλογές σας σταματούν εκεί που τελειώνει και η φαντασία σας. Με μια γρήγορη αναζήτηση, θα βρείτε πολλά παλιά αντικείμενα που θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε ως δοχεία ή διακοσμητικά για τα κεριά σας. Εάν πάλι δεν βρείτε αυτό που έχετε στο μυαλό σας, μπορείτε να περιηγηθείτε στα υλικά DIY του ηλεκτρονικού μας καταστήματος όπου θα βρείτε μια πληθώρα επιλογών.

Ένα τελευταίο που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι η κατασκευή χειροποίητων κεριών  μπορεί να γίνει μια ευχάριστη οικογενειακή ενασχόληση εάν έχετε παιδιά.

Ιδέες για προσκλητήρια γάμου – Πώς να κερδίσετε τις εντυπώσεις

03/07/2022
από Xristos Vakiaros
Ιδέες για προσκλητήρια γάμου – Πώς να κερδίσετε τις εντυπώσεις

Τα προσκλητήρια γάμου αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους τρόπους για να κερδίσετε τις εντυπώσεις σε αυτή την σημαντική για εσάς ημέρα.  Φυσικά οι επιλογές σας σταματούν εκεί που τελειώνει η φαντασία σας. Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να προσέξετε είναι να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να δώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το προσωπικό σας στυλ. Στο συγκεκριμένο μας άρθρο, ετοιμάσαμε μερικές πρωτότυπες ιδέες για προσκλητήρια γάμου που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.

Πρωτότυπες ιδέες για προσκλητήρια γάμου – Τι να προσέξετε

Επιλογή προσκλητηρίου γάμου

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε όταν αναζητάτε πρωτότυπα προσκλητήρια γάμου είναι φυσικά να δώσετε το προσωπικό σας στυλ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιορίσετε τις επιλογές σας σε στυλ, γραμματοσειρές και σχέδια που ταιριάζουν περισσότερο με τον χαρακτήρα και την φιλοσοφία σας. Ευτυχώς, τα καλά νέα είναι ότι στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία σε πρωτότυπα και οικονομικά προσκλητήρια γάμου που σίγουρα θα ξετρελάνουν τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας.

Ένα επίσης σημαντικό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η επιλογή της γραμματοσειράς. Κάθε γραμματοσειρά μπορεί να προσδώσει ένα διαφορετικό στυλ και νόημα στο προσκλητήριό σας. Ειδικότερα, προσπαθήστε να επιλέξετε μια γραμματοσειρά που να ταιριάζει τόσο με το είδος του προσκλητηρίου όσο φυσικά και με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Καλό θα ήταν να ξεφύγετε από τις κλασικές επιλογές εάν θέλετε να κάνετε το δικό σας προσκλητήριο ξεχωριστό. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που σε κάθε παραγγελία σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, σας παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξετε και την γραμματοσειρά της αρεσκείας σας.

Ένα τελευταίο που θα πρέπει πάντα να θυμάστε, είναι ότι καλύτερα προσκλητήρια για έναν γάμο είναι αυτά που αρέσουν και περισσότερο στο ζευγάρι. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ακούσετε γνώμες τρίτων. Στην τελική, η ημέρα αυτή είναι αποκλειστικά δική σας και θα πρέπει να την απολαύσετε σε κάθε της πτυχή. Εάν ωστόσο η διαδικασία εύρεσης του κατάλληλου προσκλητηρίου σας φαντάζει δύσκολη, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε μερικές από τις ιδέες για προσκλητήρια γάμου που σας ετοιμάσαμε παρακάτω:

Προσκλητήριο Γάμου Πάπυρος

Προσκλητήριο Γάμου Πάπυρος

Ένα προσκλητήριο γάμου πάπυρος αποτελεί πάντοτε μια σίγουρη και ταυτόχρονα όμορφη επιλογή. Δίνει ένα ιδιαίτερο στυλ στην πρόσκλησή σας, ενώ το τύλιγμα του πάπυρου με μια όμορφη κορδέλα έρχεται να ολοκληρώσει την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Το είδος του χαρτιού, τα γραφικά και τα κείμενα θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα με το είδος του γάμου που επιθυμείτε και γενικά τις προτιμήσεις σας. 

Προσκλητήρια Γάμου Card Postal & Εισιτήριο Ταξιδιού

Προσκλητήρια Γάμου Card Postal & Εισιτήριο Ταξιδιού

Εάν είστε λάτρεις των ταξιδιών, τότε μια από τις καλύτερες ιδέες για προσκλητήρια γάμου είναι τα Card Postal. Τα συγκεκριμένα προσκλητήρια διαθέτουν έναν υπέροχο σχεδιασμό και μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Εάν πάλι θέλετε κάτι ακόμη πιο πρωτότυπο, μπορείτε να επιλέξετε ένα προσκλητήριο σε σχέδιο εισιτηρίου. Ένα εισιτήριο με τελικό προορισμό ταξιδιού το σημείο της τελετής σας.

Ιδέες για προσκλητήρια Γάμου - Μετατρέψτε το κλασικό σε μοναδικό

Φάκελος προσκλητηρίου

Η δημιουργία ενός πρωτότυπου προσκλητηρίου γάμου δεν χρειάζεται απαραίτητα να περιλαμβάνει έντονες γραμματοσειρές, γραφικά και γενικά φαντασμαγορικά στυλ. Το κλασικό αποτελεί πάντοτε μια από τις καλύτερες επιλογές. Άλλωστε είναι και αυτό που ανταποκρίνεται στην σημασία της γαμήλια τελετής και γενικά της συγκεκριμένης ημέρας για εσάς. Ωστόσο ένα κλασικό προσκλητήριο μπορεί επίσης να αποκτήσει το δικό σας στυλ με μερικές έξυπνες ιδέες.

Μια από αυτές είναι φυσικά η επιλογή ενός πρωτότυπου φακέλου ή κουτιού. Μια γαμήλια πρόκληση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα όμορφη μέσα στην κατάλληλη «συσκευασία». Επιπροσθέτως, το ίδιο μπορεί να γίνει και επιλέγοντας μια όμορφη κορδέλα για να τυλίξετε το προσκλητήριό σας.

Όπως προαναφέραμε,  οι ιδέες για προσκλητήρια γάμου περιορίζονται μόνο εκεί που σταματάει η φαντασία σας. Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις πανέμορφες επιλογές που σας προσφέρει το 123-mpomponieres.gr. Είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε την καλύτερη επιλογή. Άλλωστε όταν βρείτε το κατάλληλο, θα ξέρετε στα σίγουρα ότι αυτό θα πρέπει να αντιπροσωπεύσει και την γαμήλια τελετή σας. Εάν πάλι θέλετε να συνδυάσετε γάμο και βάπτιση μαζί, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στα προσκλητήρια γάμου – βάπτισης που διαθέτει το e-shop μας.

Οικονομικά πακέτα βάπτισης για τον νονό – Η λύση στην κρίση

03/07/2022
από Xristos Vakiaros
Οικονομικά πακέτα βάπτισης για τον νονό – Η λύση στην κρίση

Η Βάπτιση αποτελεί το σημαντικότερο Μυστήριο της Εκκλησίας, αφού με αυτό, ένας νέος άνθρωπος εισάγεται στο σώμα της εκκλησίας και ενώνεται με τον Θεό. Κατά συνέπεια, την σημαντική αυτή μέρα για το παιδί σας θα πρέπει να επιλέξετε και τα κατάλληλα βαπτιστικά που θα ολοκληρώσουν το Μυστήριο. Κατανοώντας του δύσκολους καιρούς που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας μας, η εταιρεία μας προσπαθεί συνεχώς να παρέχει οικονομικά πακέτα βάπτισης που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας σε ένα ιδιαίτερα προσιτό κόστος.

Ο νονός, ή πιο σωστά ο ανάδοχος, είναι υπεύθυνος για να καθοδηγήσει το νέο μέλος της εκκλησίας. Να του διδάξει την Χριστιανική ζωή και γενικά να του παρέχει τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια. Η σημασία του νονού είναι τεράστια αφού θα πρέπει να είναι δίπλα στο βαφτιστήρι του σαν ένας δεύτερος γονιός. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η εκκλησία του προσδίδει τον τίτλο του «πνευματικού γονέα».  Πέρα από το σημαντικό αυτό καθήκον, ο νονός είναι και αυτός που θα πρέπει να αγοράσει και τα βαπτιστικά. Σύμφωνα πάντα με την παράδοση.

Αρκετός κόσμος, ανά τακτά διαστήματα μας ρωτάει τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα βαπτιστικά. Σήμερα λοιπόν, ετοιμάσαμε έναν οδηγό με όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε. Μάλιστα, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε οικονομικά βαπτιστικά πακέτα τα οποία περιλαμβάνουν όλο το σετ που θα χρειαστείτε κατά την βάπτιση του παιδιού σας.

Τι περιλαμβάνει ένα πακέτο βάπτισης

Πακέτο βάπτισης

Τα βαπτιστικά πακέτα συνήθως περιλαμβάνουν όλα όσα θα χρειαστεί ένας νονός για την Βάπτιση. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της τελετής, προκειμένου να τελέσει το Μυστήριο ο ιερέας, θα χρειαστεί:

 1. Λαμπάδα
 2. 3 κεριά για την κολυμπήθρα
 3. 1 μπουκαλάκι για το λάδι
 4. 1 σαπούνι
 5. Σετ λαδόπανα (λαδόπανο , πετσέτα μπάνιου, πετσέτα για τον ιερέα, σεντόνι, εσώρουχα και σκουφάκι μωρού)

Προς μεγαλύτερη διευκόλυνση των πελατών μας, στο 123-mpomponieres.gr θα βρείτε έτοιμα οικονομικά πακέτα βάπτισης που περιλαμβάνουν όλα τα ανωτέρω μέσα σε ένα πανέμορφο κουτί. Κάθε πακέτο έχει την δική του θεματολογία και μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τα πανέμορφα κουτιά μας θα σας βοηθήσουν να μεταφέρετε όλα τα βαπτιστικά με τον πιο υπέροχο τρόπο.

Μαρτυρικά

Μαρτυρικά

Ωστόσο τα οικονομικά πακέτα βάπτισης δεν είναι τα μόνα που θα πρέπει να προσέξετε. Σίγουρα όλοι θα έχετε παρατηρήσει ότι σε κάθε βάπτιση, οι καλεσμένοι φορούν στο πέτο ένα μικρό σταυρό ή κάποιο παρόμοιο αξεσουάρ. Αυτά είναι τα λεγόμενα μαρτυρικά, και όπως άλλωστε δηλώνει και η ονομασία τους είναι αυτά που μαρτυρούν το Μυστήριο της Βάπτισης. Τα μαρτυρικά καρφιτσώνονται στο πέτο των μαρτύρων που παρευρίσκονται στην βάπτιση και συνήθως έχουν το σχήμα σταυρού.

Η εύρεση μαρτυρικών είναι επίσης κάτι που βάση παράδοσης αφορά τον νονό του παιδιού. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από αυτά. Πανέμορφα μαρτυρικά τόσο για το πέτο όσο και βραχιολάκια για το χέρι προκειμένου να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος με το καρφίτσωμα. Εάν πάλι θέλετε κάτι ξεχωριστό, μπορείτε πάντοτε να αγοράσετε μερικά DIY υλικά για μαρτυρικά και να δώσετε το δικός ας στυλ.

Τι άλλο θα χρειαστείτε ο νονός εκτός από τα οικονομικά πακέτα βάπτισης και τα μαρτυρικά;

Άλλα βαπτιστικά

Φυσικά οι αγορές σας ως νονός δεν σταματούν μόνο στα βαπτιστικά σετ και τα μαρτυρικά. Ως πνευματικός γονιός θα πρέπει να αναζητήσετε και τα βαπτιστικά ρούχα και παπούτσια που θα φορέσει το μωρό μετά το πέρας του Μυστηρίου. Τα ρούχα αυτά θα πρέπει να συμβολίζουν την αγνότητα και την αθωότητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν και μια θεματολογία που να αντιπροσωπεύει και τον χαρακτήρα που ήδη έχει διαμορφώσει το βαφτιστήρι σας. Τέλος δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσετε τον βαπτιστικό σταυρό. Άλλωστε είναι εκείνος που συμβολίζει το «Χριστώ Συνεσταύρωμαι» ή με άλλα λόγια την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία σε οικονομικά πακέτα βάπτισης, βαπτιστικά ρούχα και παπούτσια, μαρτυρικά καθώς και πολλά ακόμη προϊόντα. Στόχος μας να νικήσουμε την κρίση και να παρέχουμε την δυνατότητα σε κάθε ανάδοχο γονέα να προσφέρει όλα τα απαραίτητα. Χωρίς φυσικά να χρειαστεί να καταβάλει υπέρογκα ποσά. Περιηγηθείτε στις κατηγορίες μας και σίγουρα θα βρείτε το κατάλληλο πακέτο – σετ για εσάς.

Οργάνωση ενός οικονομικού γάμου

29/05/2022
από 123mpomponieres 123mpomponieres
Οργάνωση ενός οικονομικού γάμου

Διοργανώνοντας έναν οικονομικό γάμο απαιτεί εν μέρη δημιουργικότητα, λίγο παραπάνω δουλίτσα και αποφασιστικότητα Αυτό το άρθρο είναι γραμμένο για τα ζευγαράκια που αναζητούν έναν οικονομικό και απλό γάμο. Αναφέρουμε έξυπνες και δημιουργικές προτάσεις βήμα- βήμα για εσάς που ίσως τα βρίσκεται “σκούρα”με τα πολλά έξοδα του γάμου.

 

Βήμα 1 : Το Budget

 

Αποφασίστε με τον/την αγαπημένο/η σας πόσα χρήματα είστε ικανοί να θυσιάσετε. Συζητήστε το και με την οικογένεια σας. Πολλές οικογένειες βοηθάνε οικονομικά όταν πρόκειται για τον γάμο των παιδιών τους, αν λοιπόν θα έχετε και αυτήν την βοήθεια θα είναι πιο εύκολο μαζί τους να εξακριβώσετε το τελικό ποσό χρημάτων που θα διαθέτετε για την οργάνωση του γάμου.

 

Βήμα 2 : Ο σχεδιασμός

 

· Δώστε στους εαυτούς σας χρόνο: Δίνοντας στον εαυτό σας αρκετούς μήνες (5-6) για την σχεδίαση του γάμου σας θα σας δοθεί η ευκαιρία να ερευνήσετε και να αξιολογήσετε πιο έξυπνα προϊόντα και προσοφρες. Κλεινοντας συμφωνίες την τελευταία στιγμή μπορεί να αυξήσει το τελικό κόστος ενός γάμου!

· Διαλέξτε την σωστή στιγμή: Οι πιο οικονομικοί γάμοι γίνονται σε περιόδους “off-season”. Σχεδιάστε τον γάμο σας πριν τον Απρίλιο ή μετά τον Οκτώβριο και αποφύγετε τις Κυριακές! Ταβέρνες και εστιατόρια τείνουν να είναι πιο ακριβά τις Κυριακές και σε περίοδο καλοκαιριού. Αν αποφασίσετε ο γάμος σας να γίνει σε περίοδο που δεν συμβαίνουν πολλοί γάμοι είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε τιμές που δεν θα σας κάνουν τα τρίβεται τα μάτια σας. Γάμοι που γίνονται μεσοβδόμαδα συνήθως είναι οικονομικότεροι όμως προσοχή! Άτομα της οικογένειας ή φίλοι με πολλές υποχρεώσεις ίσως να μην μπορέσουν να παρευρεθούν στον γάμο σας.

· Τα άτομα : Καλέστε στον γάμο σας μόνο όσους πραγματικά θέλετε να βρίσκονται εκεί. Πολλές φορές μπορεί να υπάρχει πίεση από την οικογένεια να καλεστεί στον γάμο ολόκληρο το σόι. Θέστε τα όρια σας γιατί στο κάτω κάτω η μέρα του γάμου ανήκει σε σάς!Έχοντας λίγους και καλούς καλεσμένους θα σας βοηθήσει όχι μόνο γιατί ο αριθμός των μπομπονιέρων και των προσκλήσεων μειώνεται αλλά και γιατί ίσως να βρείτε έναν πιο μικρο και οικονομικό χώρο για το γλέντι! Σκεφτείτε καλά λοιπόν με ποιους θα περάσετε αυτήν την σπουδαία μέρα

· Οι προσκλήσεις: Αν είστε δημιουργικοί ή αν ακόμα έχετε φίλους που είναι μπορείτε να σχεδιάσετε τις δικές σας προσκλήσεις! Αξιολογώντας ποιος είναι πιθανότερο να αρνηθεί την πρόσκληση μπορεί να σας γλυτώσει από περιττά έξοδα, ξανασκεφτείτε καλά για συγγενείς που ίσως ζούνε σε άλλη χώρα και είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσουν να έρθουν στον γάμο. Για λιγότερο επίσημους γάμους μια δωρεάν λύση είναι να στείλετε τις προσκλήσεις σας ηλεκτρονικά. Σχεδιάστε το προσκλητήριο σας όπως το ονειρεύεστε και στείλτε το μέσω email. Φυσικά πρέπει να γνωρίζεται πως δεν εχουν ολοι επαφή με τέτοιου είδους τεχνολογία, οι ηλικιωμένοι για παράδειγμα είναι πιθανό να μην μπορούν να λάβουν μια τέτοιου είδους πρόσκληση.

· Οι μπομπονιέρες: Σηκώστε τα μανίκια , πάρτε τούλια, κορδέλες και κουφέτα και αρχίστε! Άλλος ένας τρόπος να γλυτώσετε έξοδα είναι να φτιάξετε τις δικές σας μπομπονιέρες! To site μας περιέχει πάρα πολλά υλικά και ιδέες που μπορούν να σας βοηθήσουν.

· Το νυφικό: Η πιο συνηθισμένη πρόταση είναι να φορέσετε το νυφικό της μητέρας σας αλλά αν είναι πολύ παλιομοδίτικο για τα γούστα σας υπάρχουν και άλλες λύσεις! Πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να νοικιάσουν το νυφικό, για λιγότερο επίσημους γάμους μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα ωραίο φόρεμα της επιλογής σας που θα σας “βγει” πολύ πιο φθηνό από ένα νυφικό!

· Η δεξίωση του γάμου: Τα πιο οικονομικά μέρη συνήθως είναι οι ταβέρνες όμως υπάρχουν και άλλοι τρόποι! Αν έχετε κανένα οικογενειακό οικόπεδο ή ίσως σπίτι με πολύ ωραία αυλή μπορείτε με την κατάλληλη διακόσμηση να δημιουργήσετε τον πιο εντυπωσιακό χώρο την δεξίωση. Στο site μας μπορείτε να βρείτε πολλά οικονομικά πακέτα στολισμού Βάλτε συγγενείς που θέλουν να βοηθήσουν να ετοιμάσουν και να φέρουν από μια μέρα πριν φαγητά νόστιμα και σπιτικά Αν πάλι δεν βρίσκεται μέρος μπορείτε σε συνεννόηση με το catering να τους ζητήσετε να φέρεται τις δικές σας σαλάτες ή επιδόρπια. Και φυσικά δεν ξεχνάμε την γαμήλια τούρτα! Αν υπάρχουν μέσα στην οικογένεια ζαχαροπλάστες μπορείτε να αναθέσετε το θέμα αυτό σε αυτούς. Η τούρτα δεν είναι ανάγκη να είναι και υπερπαραγωγή ή τριώροφη. Μία απλή αλλά ωραία διακοσμημένη τουρτίτσα θα κάνει την δουλεία σας. Επίσης για να μην μείνει στομάχι ανικανοποίητο, φτιάξτε και μια δυο τούρτες χωρίς διακόσμηση φυλαγμένες στο ψυγείο και σερβίρετε να φάνε όλοι!

· Η μουσική: Μπορείτε να κατεβάσετε να αγαπημένα σας κομμάτια και να τα περάσετε σε ένα στικάκι ή cd. Αν αποφασίσετε ότι θέλετε ντε και καλά λαιβ μουσικη προτείνουμε να διαλέξετε συγκροτήματα ή καλλιτέχνες που μόλις ξεκινάνε την καριέρα τους και δεν ζητάνε και πολλά λεφτά!

· Οι φωτογραφίες: Αν εχετε φιλο που ξερει να βγαζει πολυ ωραίες φωτογραφίες ρωτήστε τον αν θα ήθελε να γίνει ο φωτογράφος της μέρας . Μπορείτε να τους δώσετε λεφτά για τον χρόνο και τον κόπο τους αλλά θα είναι λιγότερα από αυτά που θα πληρώνατε σε οποιοδήποτε επαγγελματία Αν επιθυμείτε να προσλάβετε επαγγελματία φωτογράφο μπορείτε να τον προσλάβετει μόνο για μια δυο ώρες και όχι για όλη την μέρα

· Και τέλος μερικές λεπτομέρειες: Στην φύση υπάρχουν ένα σωρό ωραία λουλουδάκια όσο αφορά το θέμα ανθοδέσμη,όσο αφορά τις ταβέρνες και τα εστιατόρια όσο πιο γρήγορα τελειώνει η δεξίωση τόσο πιο γρήγορα παύει να αυξάνεται και ο λογαριασμός και ως γνωστών ένας πολιτικός γάμος είναι πάντα οικονομικότερος .

Θέλω να ράψω το νυφικό μου. Πως γίνεται;

06/02/2022
από 123mpomponieres 123mpomponieres
Θέλω να ράψω το νυφικό μου. Πως γίνεται;

Κάθε γυναίκα το νυφικό της το φαντάζεται με τον μοναδικό και προσωπικό της τρόπο. Έτσι κι’αλλιώς είναι το σπουδαιότερο φόρεμα που θα φορέσει. Σε όλες μας θα άρεσε να το αγοράσουμε παρά να το νοικιάσουμε. Και πολλές δεν βρίσκουμε και αυτό που θέλουμε. Μία λύση είναι να συνεργαστούμε με μία μοδίστρα και να το ράψουμε. Πως γίνετε; Θα σας εξηγήσω.

Ευτυχώς υπάρχει το ίντερνετ.
Η καλύτερη αρχή είναι να δείτε αρκετές φωτογραφίες στο διαδίκτυο για να μπορέσετε να ξεκαθαρίσατε το τι σας αρέσει. Να έχετε πίστη στην οπτική σας. Αυτό που σας κεντρίζει είναι αυτό που θα θέλατε. Ναι Ναι ξέρω … Δεν είναι αυτό ακριβώς. Είναι το μπούστο από κάποιο, το φουρό από ένα άλλο , η ουρά από κάποιο τρίτο. Μπράβο. Χωρίς να το καταλάβετε βρήκατε το νυφικό των ονείρων σας. Απλά μαζέψτε όλο αυτό το υλικό και φέρτε τα μαζί σας. Ακόμα καλύτερα αν μπορείτε στείλτε τα με ένα e-mail. Δεν δεσμεύεστε πουθενά. Μια ερώτηση , μια συμβουλή είναι το καθήκον κάθε επαγγελματία.

Το πρώτο ραντεβού με την μοδίστρα.
Αφού βρήκατε πάνω κάτω το σχέδιο που θα θέλετε, στο πρώτο ραντεβού μας θα το φέρουμε πιο κοντά. Με βάση αυτά που θα μου έχετε φέρει και με τον σωματότυπο σας θα μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε το σχέδιο. Η εμπειρία παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Μπορεί να σας φανεί άσχημο, αλλά ποτέ δεν θα σας πω ναι σε κάτι που θα θέλατε αλλά δεν σας πάει. Όσο και αν το θέλετε. Σίγουρα υπάρχει το σχέδιο που και σας αρέσει “πολύ” και σας αντιπροσωπεύει. Όσο για την ποιότητα του πανιού, την τιμή του, το χρώμα του, εκεί οι επιλογές είναι πολλές και μπορώ να σας βοηθήσω για την καλύτερη επιλογή σας και βάση ποιότητας αλλά και τιμής.

Το δεύτερο ραντεβού με την μοδίστρα.
Εδώ τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχετε βρει το πανί, την τρέσα, το σχέδιο, και σας έχω έτοιμο και ένα προ-δείγμα σε ένα άλλο απλό πανί για να μπορέσετε να πάρετε και μία ιδέα του τελικού αποτελέσματος. Τώρα πλέον ξέρετε και το πραγματικό κόστος αφού ξέρουμε την τιμή του πανιού, των υλικών και μπορώ και εγώ να σας πω την τιμή ραφής που πάντοτε έχει να κάνει με τον βαθμό δυσκολίας του σχεδίου.

Το τρίτο ραντεβού με την μοδίστρα.
Είναι ένα νυφικό έτοιμο. Στο πανί σας, στα μέτρα σας και το μόνο που λείπει είναι οι τελικές μικρό αλλαγές για να είναι αυτό που σας αρέσει και σας ταιριάζει.

Είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα.

Μαίρη Καϊσίμου

 

Δείτε περισσότερα κάνοντας κλικ στα:

modistres.gr

μοδιστρες.γρ

Πως φτιάχνουμε παιδικά δωράκια

16/12/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres

Ετοιμάζετε το πάρτυ γενεθλίων – γιορτής του παιδιού σας και θέλετε να προσφέρετε ένα δωράκι για τα υπόλοιπα παιδάκια που θα είναι καλεσμένα;

Γιορτάζει το παιδάκι σας και θέλετε να μοιράσετε ένα κέρασμα στους συμμαθητές του;

Μην προβληματίζεστε! Διαλέξτε τι θέλετε να περιέχει το δωράκι σας και εμείς είμαστε εδώ για να σας δείξουμε τον τρόπο που θα το φτιάξετε με τον πιο εύκολο τρόπο, για να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα!

Πριν από αυτό όμως περιηγηθείτε στο blog μας και βρείτε ιδέες για το περιεχόμενο του δώρου σας! https://www.123-mpomponieres.gr/vaptisi-gamos-zacharota.html

Ιδέες γευστικές και λαχταριστές που ξετρελαίνουν τα παιδιά!!!

Αφού καταλήξετε λοιπόν στο περιεχόμενο βάλτε μπρος για το φτιάξιμο του δώρου…

 

Τι θα χρειαστούμε:

 

 

 • Σουπλά χάρτινο λευκό 9cm (υπάρχει επίσης ποικιλία στις διαστάσεις για τα σουπλά. Ανάλογα με το τσαντάκι που θα χρησιμοποιήσετε προσαρμόστε και το ανάλογο μέγεθος στο σουπλά ώστε να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα). https://www.123-mpomponieres.gr/turtodadeles.html

 

 

 • Ένα συρραπτικό.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

 

Ξεκινάμε…!

 

Αφού γεμίσουμε το τσαντάκι μας με αυτά που θέλουμε, διπλώνουμε την επάνω πλευρά (περίπου 2cm) με φορά προς τα κάτω.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2

 

 

Αμέσως μετά συρράπτουμε τις δύο άκρες (αριστερά και δεξιά).

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 4

 

 

Επόμενό μας βήμα είναι να τοποθετήσουμε το χάρτινο σουπλά ώστε να εφάπτεται στο σακουλάκι μας.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 5

 

Κεντράρουμε στη μέση του σουπλά και συρράπτουμε.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 6

 

Κόβουμε το κορδελάκι μας (περίπου 12 cm για κάθε τσαντάκι) και κάνουμε έναν ελαφρύ κόμπο στη μέση του καθενός (μπορείτε να φτιάξετε φιογκάκι αντί για κόμπο).

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 7

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 8

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 9

 

Κολλάμε ή συρράπτουμε (ότι σας διευκολύνει πιο πολύ) το κορδελάκι στο κέντρο του σουπλά.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 10

 

 

Έτοιμο το δωράκι μας! Καλή σας επιτυχία!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 11

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 12

 

Πώς φτιάχνουμε μια μπομπονιέρα;

07/12/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres

Τι θα χρειαστούμε:

 • 5 Κουφέτα αμυγδάλου (Ο αριθμός των κουφέτων είθισται να είναι μονός. Η ποσότητα και η γεύση των κουφέτων είναι της επιλογής σας!).

https://www.123-mpomponieres.gr/c.KOUFETA-ZACHAROTA.102785.html

 

 • Ένα τούλι περιτύλιξης 30*40 εκατοστά(χρώμα της αρεσκείας σας).

https://www.123-mpomponieres.gr/c.Toulia-kommena-gia-Mpomponieres.53371.html

 

 • Μία οργαντίνα κρυσταλλιζέ 36*36 εκατοστά(χρώμα της αρεσκείας σας).

https://www.123-mpomponieres.gr/c.Organtza-Kommeni-gia-Mpomponieres.99662.html

 

 • Δύο κορδελάκια σατέν 3mm (χρώμα της αρεσκείας σας).

https://www.123-mpomponieres.gr/c.KORDELES-KORDONIA.103126.html

 

 • Ένα ψαλίδι.

https://www.123-mpomponieres.gr/c.PSalidia.302917.html

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

Ξεκινάμε το φτιάξιμο της μπομπονιέρας:

   Τυλίγουμε τα κουφέτα με το τούλι περιτύλιξης. Στρώνουμε την οργαντίνα (36*36 cm) στον πάγκο μας και στο κέντρο της τοποθετούμε το τούλι με τα κουφέτα (δε σφίγγουμε πολύ το τούλι ώστε να είναι αφράτο για να δώσει περισσότερο όγκο στη βάση της μπομπονιέρας).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2

   Τοποθετούμε μπροστά μας την οργαντίνα σε σχήμα ρόμβου και τοποθετούμε το τούλι με τα κουφέτα στο κέντρο της. Διπλώνουμε στη μέση, με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο τρίγωνο. Ενώνουμε δηλαδή την κάτω γωνία με την επάνω.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 4

Ανασηκώνουμε την οργαντίνα μας κρατώντας την με το αριστερό μας χέρι από το «λαιμό» και με το δεξί μας χέρι διορθώνουμε τις τέσσερις μύτες της οργαντίνας τραβώντας τες προς τα επάνω.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 5

   Τυλίγουμε στο λαιμό της μπομπονιέρας τα δύο σατέν κορδελάκια κάνοντας τα κόμπο και στη συνέχεια τα δένουμε φιόγκο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 6

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 7

    Στρώνουμε το ύφασμα και τα κορδελάκια μας ώστε να διορθωθούν τυχόν ατέλειες. Κόβουμε τις άκρες από τα κορδελάκια με ένα ψαλίδι τόσο όσο να κρέμονται λίγο πιο κάτω από τη βάση της μπομπονιέρας μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 8

 

   Έτοιμη η μπομπονιέρα μας! Προαιρετικά μπορούν να δεθούν στα κορδελάκια τυχόν μεταλλικά διακοσμητικά , λουλουδάκια ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 9

 

 

Καλή σας επιτυχία!!!

Τι συμβολίζει η μπομπονιέρα και γιατί τη δίνουμε;

07/12/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑΣ:

   Η μπομπονιέρα είναι μια συνήθεια χρόνων για το μυστήριο του γάμου και της βάπτισης και αποτελεί μαρτυρία του μυστηρίου κι ένα δώρο-ενθύμιο προς τους καλεσμένους!
   Η ιστορία όμως της μπομπονιέρας ξεκινάει μερικούς αιώνες πριν από τον Λουδοβίκο τον βασιλιά της Γαλλίας ο οποίος ως ανταπόδοση στους καλεσμένους του έδινε για δώρο μικρά κουτάκια από κρύσταλλο και χρυσό που ήταν γεμάτα με καραμέλες.

Οι bon-bon, όπως ονομάζονται οι καραμέλες, έδωσαν το όνομα τους στο δώρο του Λουδοβίκου, που το ονόμασε bobonierre.

   Τη συνήθεια αυτή κράτησαν στη συνέχεια οι πρώτοι Ευρωπαίοι αριστοκράτες οι οποίοι προσέφεραν γλυκά σε γεννήσεις, βαφτίσια και γάμους. Αργότερα καθιερώθηκε από πολλούς να προσφέρουν στους γάμους γλυκά με μέλι και καρύδια ή γλυκά του κουταλιού με ξηρούς καρπούς που συμβόλιζαν την γλυκιά ζωή, την ευτυχία και την γονιμότητα!
   Με την πάροδο των ετών και φτάνοντας στο σήμερα η συνήθεια έχει γίνει πλέον παράδοση και το δώρο-ενθύμιο των καλεσμένων ενός μυστηρίου είναι η μπομπονιέρα που είθισται να περιέχει κουφέτα σε μονό αριθμό! Μπορεί το πέρασμα των ετών να βοήθησε στο να μεγαλώσει η ποικιλία στα σχέδια της μπομπονιέρας και στις γεύσεις του κουφέτου, ωστόσο ο μονός αριθμός των κουφέτων (3 ή 5 ή 7 …) παραμένει σταθερός! Ο μονός αριθμός των κουφέτων συμβολίζει το αδιαίρετο του ζευγαριού, την ένωση των δυο σε ένα σώμα και φυσικά την Αγία Τριάδα.

   Σήμερα η αγορά περιέχει σχέδια για όλα τα γούστα και για όλες τις …τσέπες! Ποικιλία υλικών, χρωμάτων, σχεδίων και γεύσεων κουφέτων!!!

   Αφιερώστε χρόνο για την επιλογή και τη δημιουργία μιας όμορφης μπομπονιέρας για το γάμο σας ή τη βάφτιση του παιδιού σας! Ένα  «ευχαριστώ» στους καλεσμένους σας για την παρουσία τους και την αγάπη τους.

   Επιλέξτε τη μπομπονιέρα της αρεσκείας σας και προσαρμόστε τη στα δεδομένα σας ή επιλέξτε τα υλικά και φτιάξτε τη μόνοι σας!!! Και στις δύο περιπτώσεις το 123mpomponieres.gr είναι εδώ για εσάς…!

https://www.123-mpomponieres.gr

Ποια η διαφορά ανάμεσα στο ελληνικό τούλι και στο γαλλικό;

07/12/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres

Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο υφασμάτων είναι στην πλέξη τους. Συγκεκριμένα το ελληνικό τούλι  έχει πιο αραιή  πλέξη από το γαλλικό.  Με απλά λόγια, το ελληνικό τούλι έχει πιο μεγάλες τρυπούλες από το γαλλικό.

   Επίσης , ακόμη μια διαφορά είναι ότι το γαλλικό τούλι είναι κολλαρισμένο , είναι πιο στητό δηλαδή , ενώ το ελληνικό είναι πιο μαλακό στην υφή του.

   Συνηθίζεται να χρησιμοποιείται η κατηγορία του γαλλικού τουλιού για εξωτερική χρήση στις μπομπονιέρες για αισθητικούς λόγους.

Στις ακόλουθες φωτογραφίες είναι εμφανής η διαφορά των δύο προϊόντων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

Τούλι ελληνικό, απλό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2

Τούλι γαλλικό.

 

Σύγκριση των δύο. Αριστερά τούλι ελληνικό απλό και δεξιά το γαλλικό τούλι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3

 

 

Βρείτε όλες τις κατηγορίες και τις ποιότητες για τα τούλια στο:

https://www.123-mpomponieres.gr/c.toulia-kommena-gia-mpomponieres.53371.html

Πως φτιάχνουμε γούρια;

25/11/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres

Η έντονη επιθυμία του ανθρώπου να προσελκύσει την καλή τύχη και να “κερδίσει” την εύνοιά της  από την αρχαιότητα ακόμη, τον έκανε να επινοήσει διάφορους  τρόπους , μεταξύ αυτών και “χειροπιαστούς” …

Συγκεκριμένα, από αρχαιοτάτων χρόνων, οι άνθρωποι προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια της τύχης χρησιμοποιώντας φυλαχτά. Η πρώτη μορφή ιερών αντικειμένων ήταν τα «τάλισμαν» με παραστάσεις της φύσης και ομοιώματα εκείνων που τα φορούσαν.

Με το πέρασμα των ετών, οι πιστοί της Ορθόδοξης εκκλησίας άρχισαν να χρησιμοποιούν εικονίσματα και αγιασμένα αντικείμενα ελπίζοντας στην ευνοϊκότερη αντιμετώπισή τους από το …πεπρωμένο! Τα λεγόμενα “φυλαχτά”.

Από την άλλη πλευρά, οι λαϊκές δοξασίες αναφέρουν τα ΓΟΥΡΙΑ ως καλούς οιωνούς , τα οποία εκπέμπουν θετική ενέργεια, καλοτυχία και επιτυχία.

Αρκετά χρόνια τώρα, είθισται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να αγοράζουμε γούρια για εμάς και τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Το χάρισμα ενός γουριού σε κάποιον αποτελεί κίνηση αγάπης και ελπίδας για καλή τύχη.

Μερικά από τα συνηθέστερα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για γούρια είναι το ρόδι, το πέταλο, το τετράφυλλο τριφύλλι, το κλειδί, το κλαδί ελιάς και πολλά πολλά ακόμη….

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμητικά γούρια! Μια κατασκευή με χαμηλό κόστος, αλλά παράλληλα ένα δώρο με μεγάλη συναισθηματική αξία!!! Χαρίστε τα στους αγαπημένους σας ανθρώπους ευχόμενοι από καρδιάς μια νέα χρονιά χαρούμενη, ευτυχισμένη και με πολλά χαμόγελα!!!

Για τη δημιουργία τους σας προτείνουμε μεταλλικά, ξύλινα και κεραμικά διακοσμητικά, φούντες, κρίκους, χάντρες, αλυσίδες, κορδόνια, πουγκιά για την τοποθέτησή τους και πολλά ακόμα όμορφα και πρωτότυπα υλικά και που θα βρείτε στο site μας.

Βρείτε υλικά για την κατασκευή τους στο 123mpomponieres.gr

 Παρακάτω σας παρουσιάζουμε βήμα βήμαπώς θα φτιάξετε πανεύκολα γούρια οικονομικά.

Τι θα χρειαστούμε:

 • Δύο κορδόνια τρίκλωνα τριών χιλιοστών (3mm), κόκκινο και χρυσό (ή άλλα χρώματα της προτίμησής σας).
https://www.123-mpomponieres.gr/c.Kordonia.158233.html

 

 • Χριστουγεννιάτικες κορδέλες (χρώματα και σχέδια της προτίμησής σας).

https://www.123-mpomponieres.gr/c.Kordeles-me-Schedia.158232.html

 

 • Ένα γούρι ρόδι χρυσό (χρώματα και σχέδια της προτίμησής σας).

https://www.123-mpomponieres.gr/gouria-2023.html

 

 • Ένα διακοσμητικό κουδουνάκι χρυσό.

https://www.123-mpomponieres.gr/c.Koumpia-Koudounakia.222087.html

 

 • Ένα κομμάτι λινάτσα (ή και άλλο ύφασμα της προτίμησής σας).

https://www.123-mpomponieres.gr/c.Yfasmata-gia-Stolismous.112681.html

 

 • Κερωμένο κορδόνι ( σε χρώμα της προτίμησής σας).

https://www.123-mpomponieres.gr/c.Kordonia.158233.html

 

 • Ένα ψαλίδι.

https://www.123-mpomponieres.gr/c.PSalidia.302917.html

 


 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

 

Ξεκινάμε την κατασκευή μας!

 

Κόβουμε ένα μέτρο από το κόκκινο κορδόνι, ένα από το χρυσό, ένα μέτρο κορδέλα και ένα μέτρο κερωμένο κορδόνι. Κάνουμε έναν κόμπο στην άκρη των τρίκλωνων κορδονιών για να μη μας ξεφτίσουν στις άκρες.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2

 

Πιάνουμε τις άκρες από τα κορδόνια και την κορδέλα μας και δημιουργούμε μια χαλαρή θηλιά.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 4

 

 

 

 

Περνάμε το κομμάτι της λινάτσας ανάμεσα από τη θηλιά μας κεντράροντας στη μέση του υφάσματος και σφίγγουμε δυνατά. Έτσι δημιουργείται ένας πλάγιος φιόγκος λινάτσας!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 5

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 6

 

 

Περνάμε τα διακοσμητικά μας (ρόδι, κουδουνάκι και ο,τι άλλο σας αρέσει) στις άκρες του κερωμένου κορδονιού και κάνουμε κόμπο.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 7

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 8

 

 

Κόβουμε τις άκρες από τα κορδόνια και την κορδέλα μας, για να έχουν όμορφο τελείωμα, σε όποιο μήκος θέλουμε.

 

Το γούρι μας είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία!!!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 9

Πως θα φτιάξω κοσμήματα;

09/11/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά συναντάμε ανθρώπους που ασχολούνται με τη δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων. Ένα χόμπι που έγινε και τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων. Ένας τρόπος ώστε να υλοποιηθεί η ιδέα μας, η έμπνευσή μας και η τάση μας για δημιουργία. Ένας ιδιαίτερος τρόπος για να ξεχωρίσουμε και να αποτυπώσουμε στοιχεία της προσωπικότητάς μας και του γούστου μας σε ένα αντικείμενο.

 Το χειροποίητο κόσμημα, επίσης, μπορεί να γίνει ένα δώρο σε αγαπημένους μας ανθρώπους, προσαρμοσμένο στο γούστο του καθενός. Ένα δώρο φτιαγμένο από εμάς τους ίδιους με αγάπη, γούστο και φροντίδα…!  

 Η κατασκευή κοσμημάτων απαιτεί φαντασία, ταλέντο, όρεξη και κυρίως διάθεση για δημιουργία…

 

Ξεκινήστε αρχικά βρίσκοντας τα κατάλληλα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή σας (ψαλίδι, μυτοτσίμπιδο, πλαγιοκόπτης, στραβοτσίμπιδο, πιστόλι σιλικόνης  κλπ…).

https://www.123-mpomponieres.gr/c.Ergaleia-gia-kosmimata.226547.html

 

Βάση για τα κοσμήματά σας μπορεί να είναι το σύρμα, τα κορδόνια, οι κορδέλες, το δέρμα, η πετονιά, η αλυσίδα, καθώς επίσης και διάφορα άλλα μεταλλικά στοιχεία (όπως π.χ. κρίκοι για σκουλαρίκια). Προσθέστε στη λίστα σας ακροδέκτες, στοπάκια, κουμπώματα και κρίκους.

https://www.123-mpomponieres.gr/c.YLIKA-GIA-KOSMIMA.221496.html

 

Διακοσμήστε τα χειροποίητα κοσμήματά σας με χάντρες, πέρλες, μεταλλικά διακοσμητικά, ξύλινα, ακρυλικά στοιχεία και πολλά ακόμη υλικά σε μεγάλη ποικιλία ποιότητας και χρωμάτων.

https://www.123-mpomponieres.gr/c.CHANTRES.223734.html

https://www.123-mpomponieres.gr/c.Metallika-Diakosmitika-gia-Mpomponieres-Gamou.64318.html

https://www.123-mpomponieres.gr/c.Metallika-Diakosmitika-gia-Mpomponieres-Vaptisis.104036.html

https://www.123-mpomponieres.gr/xilina-diakosmitika-gia-bobonieres.html

 

Αφού ολοκληρώσετε τη δημιουργία σας, τοποθετήστε τα κοσμήματά σας σε κουτιά ή πουγκιά της αρεσκείας σας για καλύτερη παρουσία!

https://www.123-mpomponieres.gr/c.YLIKA-GIA-MPOMPONIERES.53345.html

 

Βρείτε όλα όσα χρειάζεστε στο 123-mpomponieres.gr

Βάπτιση-γάμος ζαχαρωτά

09/11/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres

Βαπτίζετε το μωράκι σας και θέλετε να γλυκάνετε και να εντυπωσιάσετε γευστικά  τους καλεσμένους σας;

Έφτασε η ώρα του γάμου σας και θέλετε κάτι ξεχωριστό για κέρασμα αυτή την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής σας; Θέλετε να δώσετε μια πιο ιδιαίτερη γεύση στην  πιο χαρούμενή σας  ημέρα;

Ετοιμάζετε πάρτυ γενεθλίων και θέλετε ένα πρωτότυπο και γευστικότατο κέρασμα ;

Μήπως είστε λάτρεις των ζαχαρωτών και των ιδιαίτερων γεύσεων;

Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και στους αγαπημένους σας και δώστε τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα γλύκισμα ξεχωριστό, στην κάθε περίπτωση!
Γεύσεις ιδιαίτερες,  κομψή εμφάνιση, σχέδια πρωτότυπα, ασύγκριτη ποιότητα , μεγάλη ποικιλία, προϊόντα  που παράγονται στην Ελλάδα και παραδίδονται πάντα φρέσκα  «από την παραγωγή στην κατανάλωση»!!!

Νοστιμιές για όλους!!! Λαχταριστές  γεύσεις από αγνά υλικά , χειροποίητες  νοστιμιές φτιαγμένες  με πολύ μεράκι και φροντίδα  για τους μικρούς και τους μεγάλους μας φίλους!!!  

Ζαχαρωτά , Marshmallows,  γλειφιτζούρια,  ζελεδάκια, χωνάκια για ζαχαρωτά, μπισκότα, καραμέλες και τσίχλες!!!

Μεγάλη ποικιλία σε είδη, γεύσεις, χρώματα, σχέδια και φυσικά προσιτές τιμές!!!

«123-mpomponieres.gr»

 https://www.123-mpomponieres.gr/c.KOUFETA-ZACHAROTA.102785.html

Τι συμβολίζουν τα γούρια;

02/11/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres

 

   Η έντονη επιθυμία του ανθρώπου να προσελκύσει την καλή τύχη και να “κερδίσει” την εύνοιά της  από την αρχαιότητα ακόμη, τον έκανε να επινοήσει διάφορους  τρόπους , μεταξύ αυτών και “χειροπιαστούς” …

   Συγκεκριμένα, από αρχαιοτάτων χρόνων, οι άνθρωποι προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια της τύχης χρησιμοποιώντας φυλαχτά. Η πρώτη μορφή ιερών αντικειμένων ήταν τα «τάλισμαν» με παραστάσεις της φύσης και ομοιώματα εκείνων που τα φορούσαν.

   Με το πέρασμα των ετών, οι πιστοί της Ορθόδοξης εκκλησίας άρχισαν να χρησιμοποιούν εικονίσματα και αγιασμένα αντικείμενα ελπίζοντας στην ευνοϊκότερη αντιμετώπισή τους από το …πεπρωμένο! Τα λεγόμενα “φυλαχτά”.

   Από την άλλη πλευρά, οι λαϊκές δοξασίες αναφέρουν τα ΓΟΥΡΙΑ ως καλούς οιωνούς , τα οποία εκπέμπουν θετική ενέργεια, καλοτυχία και επιτυχία.

   Αρκετά χρόνια τώρα, είθισται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να αγοράζουμε γούρια για εμάς και τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Το χάρισμα ενός γουριού σε κάποιον αποτελεί κίνηση αγάπης και ελπίδας για καλή τύχη.

   Μερικά από τα συνηθέστερα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για γούρια είναι το ρόδι, το πέταλο, το τετράφυλλο τριφύλλι, το κλειδί, το κλαδί ελιάς και πολλά πολλά ακόμη…

   Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμητικά γούρια! Μια κατασκευή με χαμηλό κόστος, αλλά παράλληλα ένα δώρο με μεγάλη συναισθηματική αξία!!!

   Χαρίστε τα στους αγαπημένους σας ανθρώπους ευχόμενοι από καρδιάς χαρούμενα Χριστούγεννα και μια νέα χρονιά χαρούμενη, ευτυχισμένη και με πολλά χαμόγελα!!!

   Το www.123-mpomponieres.gr είναι εδώ για εσάς.

Βρείτε τα όλα εδώ: https://www.123-mpomponieres.gr/christougenniatika.html

Ιδέες για έναν εντυπωσιακό φθινοπωρινό γάμο.

01/11/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres

    Η κάθε εποχή έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και ομορφιά.

Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι είναι μια εποχή που την έχουμε συνδυάσει με τους γάμους. Τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να παντρευτούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Τι μας κάνει όμως να πιστεύουμε ότι ένας φθινοπωρινός γάμος δε θα είναι εξίσου ξεχωριστός και μοναδικός;

   Αγαπάμε το φθινόπωρο και τις ομορφιές του. Αγαπάμε τα ζεστά του χρώματα και τις φυσικές του ομορφιές. Η μεταβατικότητα από εποχή σε εποχή βοηθάει στο να προκύπτουν περισσότερες ιδέες και εναλλακτικές διακόσμησης.

   Για όσους λοιπόν αγαπούν τη φύση, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε 5 τύπους διακόσμησης ενός φθινοπωρινού γάμου που θα σας ξετρελάνουν!

 

 1. Rustic Γάμος

  Το διακοσμητικό ύφος που μιμείται τα πρότυπα του παραδοσιακού αγροτικού πολιτισμού. Κυριαρχεί το ξύλο και το φυσικό στοιχείο. Οι γήινες αποχρώσεις σε συνδυασμό με το πράσινο, το κίτρινο και το καφέ της φύσης, λόγω εποχής, συμβάλλουν στο εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα. Συνθέσεις του αγρού σε έντονα και σκούρα χρώματα, στάχυα, υπέρικουμ, λυσίανθοι καθώς και τα τριαντάφυλλα είναι κάποια από τα βασικά λουλούδια του rustic style.

 

 

 

 

   Στη περίπτωση του rustic, βοηθάει πάντοτε και το φυσικό τοπίο ως φόντο στη διακόσμηση. Ιδανικά, εάν επιλέξετε αυτό το ύφος για τον γάμο σας, προτιμήστε εκκλησία ή δημαρχείο με αυλή και δέντρα γύρω. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

 

 1. Vintage Γάμος

 

   Περνάμε σε ένα στυλ που παραπέμπει σε εποχές παλιές και ταυτόχρονα υψηλής αισθητικής, γνωστό ως Vintage.

    Αθοσυνθέσεις από φυσικά λουλούδια (τριαντάφυλλα, γυψοφύλλη, ευκάλυπτος κ.α) σε γήινες και παστέλ αποχρώσεις, συνήθως σε ιβουάρ, ροζ απαλό και σάπιο μήλο. Αντικέ διακοσμητικά αντικείμενα που δανείζονται στοιχεία στο σχεδιασμό τους για να μοιάζουν με αυτά που έχουν σχεδιαστεί σε περασμένες δεκαετίες.

H vintage διακόσμηση μοιάζει σαν να μας τοποθετεί σε μία μηχανή του χρόνου με σκοπό να μας ταξιδέψει! Απολαύστε το ταξίδι!

 

 

 

 1. Chic Classic Γάμος

 

 

 

   Για τα πιο παραδοσιακά μας ζευγάρια προτείνουμε έναν φθινοπωρινό κλασσικό αλλά και σικάτο παράλληλα γάμο. Δε μας τρομάζει το κλασσικό. Μπορούν όλα να προσαρμοστούν στα δεδομένα της εποχή μας κρατώντας όμως ένα παραδοσιακό ύφος.

   Συνήθως σε αυτού του είδους τις διακοσμήσεις προτιμούμε λιτό ύφος, τραπέζι «ντυμένο» με ύφασμα, επιλεκτικά κάποια ξύλινα στοιχεία, κατά προτίμηση παλαιωμένα, κλασσικά χρώματα (λευκό και μπεζ με ελαφριές, ίσως, πινελιές άλλων χρωμάτων) , σε συνδυασμό με εντυπωσιακές ανθοσυνθέσεις από τριαντάφυλλα, σταρκάιζερ,  λίλιουμ και γυψοφύλλη.

 

   Αντίστοιχα σε αυτή την περίπτωση κινούμαστε και στις μπομπονιέρες και στα κεράσματά μας.  Επιλέγουμε κλασσική , ψηλή, τούλινη μπομπονιέρα με σατέν δέσιμο (φιόγκος). Μπεζέδες και κουφέτα κερνιούνται οι καλεσμένοι, όπως άλλωστε αρμόζει σε έναν παραδοσιακό γάμο. Ρύζι άφθονο υπάρχει στο κατάλληλα διακοσμημένο τραπέζι μας, για να στεριώσει το ζευγάρι.

 1. Γάμος με θέμα την ελιά

 

   Το κλαδί ελιάς συμβολίζει την ειρήνη και παραδοσιακά φοριόταν από τις νύφες, όχι μόνο της αρχαίας Ελλάδας, αλλά και όλων των μεσογειακών χωρών.

   Ένας κατεξοχήν φθινοπωρινός στολισμός γάμου σε ζεστά γήινα χρώματα, εκρού  και λευκό συνδυασμένα με το λαδί της ελιάς. Ένα θέμα γάμου που χρόνια τώρα καλά κρατεί, ένα θέμα διαχρονικό αλλά καθόλου ξεπερασμένο.

   Οι χειροποίητες συνθέσεις από αληθινά κλαδιά ελιάς μαζί με αληθινά λουλούδια, ξύλινα Chic διακοσμητικά που παραπέμπουν στο φυσικό στοιχείο προσδίδουν μια ζεστασιά στην όλη διακόσμηση.

   Ένα ακόμη θετικό στοιχείο στην κατηγορία μας αυτή είναι ότι «η ελιά» έχει την ιδιαιτερότητα αλλά και την ικανότητα να προσαρμοστεί και να εναρμονιστεί και σε έναν ρομαντικό γάμο και σε έναν rustic αλλά και σε έναν vintage.

   Σαφέστατα όμως το διαχρονικό αυτό σύμβολο του γάμου μπορεί και να σταθεί μόνο του αποπνέοντας μια ξεχωριστή φινέτσα και αρχοντιά.

 

 

 

 

   Όποιο στυλ τελικά και να διαλέξετε, ανεξαρτήτου εποχής, το www.123-mpomponieres.gr είναι εδώ για εσάς, για να αναλάβει, να βοηθήσει, να οργανώσει, να διακοσμήσει και να εκπληρώσει το όνειρό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμπιστευθείτε μας!

Ευχές γάμου

26/10/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres
Ευχές γάμου

   Έφτασε η αμήχανη στιγμή που καλούμαστε όλοι συχνά να βρούμε λύση στο τι να ευχηθούμε (είτε προφορικά, είτε γραπτά) στους νεόνυμφους…

   Κάθε φορά αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσαμε να ευχηθούμε… Ιδιαίτερα δύσκολο γίνεται όταν πρόκειται για κοντινά μας πρόσωπα από το οικογενειακό , το φιλικό ,ακόμη και από το εργασιακό μας περιβάλλον καθώς όλοι επιθυμούμε στους συγκεκριμένους να ευχηθούμε κάτι ξεχωριστό, ασυνήθιστο και ουσιαστικό.

Σκεφτήκαμε λοιπόν εμείς για σας, ψάξαμε, γράψαμε και σας παραθέτουμε μερικές ιδιαίτερες ευχές που δε συναντάμε συχνά, ώστε να βγείτε από τη δύσκολη θέση και η επιθυμία σας για κάτι εντελώς ξεχωριστό, να πραγματοποιηθεί!

 

1.Κάθε στιγμή σας να είναι ονειρεμένη όσο και η σημερινή σας ημέρα! Χαρά , αγάπη, ευτυχία και  χαμόγελα να είναι γεμάτη η ζωή σας!

2.Ευχόμαστε μια ζωή σαν παραμύθι!

3.Κάθε σας επιθυμία και κάθε σας προσμονή γίνεται αυτόματα ευχή μου που σας ακολουθεί!

4.Λίγες γραμμές, πολλές ευχές για μια ζωή όλο χαρές, λόγια απλά και αγαπημένα, για μια ζωή παραμυθένια!

5.Η ένωσή σας να είναι παντοτινή και το χαμόγελο να μην σβήσει ποτέ απ’τα χείλη σας!Να ζήσετε!

6.Κάθε μέρα, κάθε ώρα της ζωής σας να είναι γεμάτη στοργή, αγάπη και ευτυχία! Να ζήσετε!

7.Καλό και ονειρεμένο ταξίδι με δύναμη και ευτυχία στην κοινή ζωή σας!

8.Η αρχή της κοινής σας ζωής, να είναι και η αρχή ενός αληθινού…παραμυθιού!

9.Ευχόμαστε σύντομα τα χαμόγελά σας να συνοδεύονται και από παιδικά χαμόγελα. Καλούς απογόνους!

10.Όσο χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και αγαπημένοι νιώθετε σήμερα αυτή την τόσο ξεχωριστή μέρα σας, τόσο και περισσότερο να νιώθετε κάθε μέρα της  ζωής σας!

11.Κάθε μας ευχή να είναι θεμέλιο για την κοινή σας ζωή!

12.Ενώστε τα χέρια σας και μαζί με τα χέρια τις καρδιές σας... Δυο ψυχές, μια σκέψη, Δυο καρδιές που χτυπούν σαν μία...!

13.Κάθε στιγμή σας, χαμόγελο! Κάθε λεπτό σας, ευτυχία! Κάθε ώρα σας, αγάπη! Κάθε μέρα σας θεμέλιο για τη ζωή! Να ζήσετε!

14.Ζωή γλυκιά, ζωή κοινή, ζωή παραμυθένια , μέσα από την καρδία μας. Βίο ανθόσπαρτο!

15.Να ζήσει η νύφη κι ο γαμπρός χωρίς καημό και βάρος, ο πεθερός κι η πεθερά οι φίλοι κι ο κουμπάρος.Ευχές βάπτισης

26/10/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres
Ευχές βάπτισης

Είστε καλεσμένοι στη βάπτιση του παιδιού ενός φιλικού σας  ζευγαριού,  ενός συγγενή σας, των κουμπάρων σας, του συναδέλφου σας… Κάποιου κοντινού σας ανθρώπου τέλος πάντων!

    Θέλετε να ευχηθείτε κάτι πρωτότυπο, κάτι ιδιαίτερο, κάτι που θα ξεχωρίσει από τις ευχές των υπολοίπων. Το πρόβλημα είναι κυρίως στο γραπτό λόγο. Τις προφορικές ευχές λίγο, πολύ, όλοι τις καταφέρνουμε. Τι γίνεται όμως όταν πρόκειται να … τις γράψουμε;

   Αγοράσατε το δωράκι σας, πήρατε την καρτούλα για τις ευχές και σκέφτεστε τι να γράψετε αλλά δε σας έρχεται τίποτα… Ολοκληρώθηκε το μυστήριο της βάπτισης και ήρθε η ώρα να γράψετε στο «Βιβλίο ευχών»… Πάλι δε μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα…

   Μη δυσκολεύεστε! Το κάναμε εμείς για σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε τις παρακάτω ιδέες για πρωτότυπες ευχές και να διαλέξτε αυτή που σας αρέσει περισσότερο.

    Επιλέγετε, τη γράφετε στην καρτούλα σας και είστε έτοιμοι!!! Καλή ανάγνωση λοιπόν!

 

 1. Να σας ζήσει το αγγελούδι σας! Να έχει μια ζωή παραδεισένια!
 2. Σας ευχόμαστε ολόψυχα να σας ζήσει! Να είναι πάντα γερός(ή) , χαμογελαστός(ή) και ευτυχισμένος-η στη ζωούλα του(της)!
 3. Τις θερμότερες ευχές μας μέσα από την καρδιά μας για το μικρό σας πλασματάκι! Να το χαίρεστε και να το καμαρώνετε!
 4. Χίλιες ευχές στο αγγελούδι σας για υγεία, καλοτυχία και πρόοδο!
 5. Ευχόμαστε από σήμερα και για όλη την υπόλοιπη ζωή του(της) τα ματάκια του(της) να πλημμυρίζουν μόνο με δάκρυα χαράς. Να ζήσει τη ζωή που θα ονειρευτεί!
 6. Όλα τα καλά του κόσμου στην αγκαλιά του(της) να τα έχει!Να σας ζήσει!
 7. Το άδικο να πολεμάς κι αγάπη να χαρίζεις, τον κόσμο τον ασπρόμαυρο χρώμα να τον γεμίζεις!
 8. Η σημερινή ημέρα ας είναι η αρχή για την παραμυθένια του(της) ζωή !
 9. Να ζήσεις νεοφώτιστε(η) και να γίνεις  μεγάλος(η)… Να έχεις χάρες διαλεχτές  που να μην τις έχει άλλος(η)!
 10. Να συναντάς στο διάβα σου πάντα την ευτυχία και να’χεις δώρο απ’το Θεό υγεία και ευλογία. Και εμείς να καμαρώνουμε αυτό το αστεράκι που από σήμερα και εμπρός θα έχει ονοματάκι!
 11. Ευχόμαστε τα μόνα δάκρυα που θα τρέξουν στα μαγουλάκια του να είναι από χαρά και ευτυχία! Να σας ζήσει!
 12. Να γίνει η μέρα αυτή ορόσημο μιας παραμυθένιας ζωής!
 13. Όσα τα αστέρια του ουρανού τόσες και οι ευχές μας! Ευτυχία, ηρεμία και υγεία να είναι γεμάτη η ζωή του(της).
 14. Όσο όμορφο παιδάκι θα είσαι μέσα στα βαπτιστικά σου ρούχα τόσο όμορφος να είναι και ο εσωτερικός σου κόσμος!
 15. Να γίνει ο(η) νεοφώτιστος(-η) άνθρωπος με αξία και να 'ναι πάντα διαλεκτός-η μέσα στην κοινωνία!

 

Υποχρεώσεις Νονός - Νονά

22/10/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres
Υποχρεώσεις Νονός - Νονά

Νονός-Νονά – υποχρεώσεις

   Το να αναλάβεις  τη  βάπτιση ενός παιδιού δεν είναι απλά μια υποχρέωση ούτε είναι απλά το διαδικαστικό κομμάτι της ημέρας της βάπτισης.  Η απόφαση κάποιου να γίνει ανάδοχος θα πρέπει να είναι σοβαρή και συνειδητή  επιλογή καθώς είναι πολύ σημαντικός  ο ρόλος  του νονού καθ’ όλη τη διάρκεια της  ζωής του παιδιού, όχι μόνο τη μέρα που τελείται το μυστήριο.

   Ο νονός – η νονά θεωρείται πνευματικός γονιός του παιδιού μετά τη βάπτιση και φέρει ευθύνη και εκείνος στη διαπαιδαγώγηση, στην ανατροφή, στην καθοδήγηση , στην ηθική και  πνευματική του ανάπτυξη. Ο πνευματικός γονιός λοιπόν καλείται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου αυτού  με αγάπη, χαρά, ευθύνη  και ενδιαφέρον και πριν από το μυστήριο της  βάπτισης αλλά και μετά!

   Σε ότι αφορά λοιπόν στην προετοιμασία και τις αγορές του νονού-της νονάς  πριν από το μυστήριο της βάπτισης  βασικό ρόλο έχει ο τόπος, καθώς από περιοχή σε περιοχή διαφέρουν οι υποχρεώσεις , και η συμφωνία που θα γίνει μεταξύ γονέων και νονού-νονά για το τι θα αναλάβει ο καθένας  τους.

   Μετά από έρευνα συγκεντρώσαμε για εσάς  τις  κατά γενική ομολογία, ανεξαρτήτου περιοχής ανά την Ελλάδα , αρμοδιότητες  του νονού-της νονάς  και σας τις παραθέτουμε!

https://www.123-mpomponieres.gr/243698.vaptisi.html

Αναλυτικά:

1.Το σταυρό

2.Το βαπτιστικό ρουχαλάκι και τα παπούτσια

https://www.123-mpomponieres.gr/c.VAPTISTIKA-ROUCHA.223743.html

https://www.123-mpomponieres.gr/c.PAIDIKA-PAPOUTSIA.223744.html

3.Το σετ των λαδόπανων (λαδόπανο, πετσέτα μπάνιου, πετσέτα για τα χέρια του ιερέα,  τα εσώρουχα και το σκουφάκι)

https://www.123-mpomponieres.gr/c.LADOPANA.223745.html

4.Το βαπτιστικό πακέτο.

Το βαπτιστικό πακέτο περιλαμβάνει:

Α) τη λαμπάδα

Β) το σέτ λαδικών (μπουκαλάκι για λάδι, σαπούνι, 3 λαμπαδάκια για την κολυμπήθρα, πετσέτα για τα χέρια του ανάδοχου)

Γ) το κουτί βάπτισης για τα ρουχαλάκια του παιδιού (π.χ. τσάντα, βαλίτσα, ξύλινο ή χάρτινο κουτί , μπαούλο, ξύλινη κατασκευή κλπ…)

https://www.123-mpomponieres.gr/c.VAPTISTIKA-PAKETA.223742.html

 5.Τα μαρτυρικά

https://www.123-mpomponieres.gr/c.Martyrika-Vaptisis-Apla.55157.html

    Μετά το μυστήριο της βάπτισης, συγκεκριμένα τρείς ημέρες μετά ο νονός-η νονά  θα πρέπει να επισκεφθεί το παιδί για την καθιερωμένη διαδικασία του “ξελαδώματος” . Η διαδικασία αυτή ουσιαστικά είναι το πρώτο μπάνιο του μωρού μετά τη βάπτιση. Έπειτα, για τρεις Κυριακές συνεχόμενες μετά την βάπτιση, θα πρέπει ο ανάδοχος να πάει το μωρό στην Εκκλησία για να κοινωνήσει. Είθισται ο νονός-νονά να έχει μαζί τη λαμπάδα της βάπτισης ώστε να είναι αναμμένη κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Μετά τον τρίτο εκκλησιασμό η λαμπάδα μείνει στην εκκλησία.

   Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται το διαδικαστικό κομμάτι της βάπτισης και ξεκινά η ουσιαστική και συναισθηματική σχέση μεταξύ πνευματικού γονέα και παιδιού!

  Πάντα άξιοι νονοί και νονές!!!

Πως συντηρούνται τα κουφέτα;

16/10/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres

 

   Συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για τη συντήρηση των κουφέτων σας, ώστε να επιτύχετε τη μέγιστη διάρκεια ζωής, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτη τη γεύση τους.

- Τα κουφέτα διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον χωρίς υγρασία με θερμοκρασίες μέχρι 25 °C. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τους σε ψυγείο λόγω υγρασίας. Η απότομη μεταβολή θερμοκρασίας δημιουργεί συστολή και διαστολή στο εσωτερικό περιεχόμενο του κουφέτου και συγκεκριμένα στη σοκολάτα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρήγματα στην εξωτερική επίστρωση ζάχαρης του κουφέτου. Σε καμία περίπτωση κατά την διάρκεια μιας υψηλής θερμοκρασίας δεν θα πρέπει να μετακινήσουμε το προϊόν σε χώρο που θα έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας (π.χ. από ζέστη σε κρύο).

- Υψηλή θερμοκρασία μεγαλύτερη από 30 °C, προκαλεί ρήγματα στο εξωτερικό του κουφέτου ή λεκέδες στην επιφάνειά του, από τα έλαια και τα λιπαρά της σοκολάτας και του αμυγδάλου. Ο χώρος αποθήκευσής ή προβολής τους θα πρέπει να ελέγχεται ως προς τη θερμοκρασία του και την έκθεσή του στον ήλιο.

- Η υγρασία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός όλων των τροφίμων. Ο χώρος που θα αποθηκεύεται ή θα προβάλλεται το προϊόν θα πρέπει να είναι ξηρός και να ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα το επίπεδο υγρασίας του. Η υγρασία επικάθεται στην εξωτερική επιφάνεια και καθώς η ζάχαρη έχει πόρους και την απορροφά, αρχίζουν τα προβλήματα με το μούχλιασμα και κιτρίνισμα καθώς επίσης και με την εμφάνιση ζωικών οργανισμών.

- Συχνό άγγιγμα του κουφέτου με γυμνά χέρια θα πρέπει να αποφεύγεται, καθόσον υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί η υγρασία και λιπαρότητα του χεριού στην επιφάνειά του.

- Τα κουφέτα που περιέχουν σοκολάτα είναι πιο ευπαθή στις θερμοκρασιακές μεταβολές σε σχέση με τα αμυγδάλου. Γι’ αυτό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα κουφέτα με σοκολάτα.

- Η εταιρία μας προμηθεύεται συνέχεια μεγάλες ποσότητες από φρέσκα κουφέτα. Η ημερομηνία λήξης τους αναγράφεται πάνω στην συσκευασία και είναι 9 έως 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγή τους.

   Κουφέτα Χατζηγιαννάκη και ζαχαρωτά σε οικονομικές τιμές! Εξουσιοδοτημένο σημείο πώλησης, www.123-mpomponieres.gr !

 

 Η μεγαλύτερη ποικιλία σε κουφέτα και ζαχαρωτά σε ένα κατάστημα!

Θα τα βρείτε όλα εδώ: https://www.123-mpomponieres.gr/c.koufeta-zacharota.102785.html

Να κάνω ανοιχτό ή κλειστό γάμο;

16/10/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres

 

 

Αφού πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να κάνουμε το μεγάλο βήμα, αρχίζουν οι προβληματισμοί. Μεταξύ άλλων λοιπόν είναι και το βασικό ερώτημα… Να κάνουμε ανοιχτό ή κλειστό γάμο; Με τι κριτήριο θα πάρουμε την τελική απόφαση; Ποια τα υπέρ και ποια τα κατά και στις δύο περιπτώσεις; Ας συνοψίσουμε λοιπόν!

   Ξεκινάμε από τα βασικά. Ένας ανοιχτό γάμος καταρχάς απαιτεί υψηλό “μπάτζετ”. Ανοιχτός γάμος σημαίνει πως δε θα αρκεστούμε σε οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον αλλά σε μακρινούς συγγενείς, γείτονες, συναδέλφους, υποχρεώσεις μαμάς και μπαμπά, πεθερικών και πάει λέγοντας. Μεγαλύτερη προετοιμασία και από θέμα χρόνου αλλά και από θέμα οργάνωσης. Είναι διαφορετικό να ετοιμάσεις ένα γάμο πενήντα ανθρώπων και αλλιώς τριακοσίων. Και άντε τους καλούμε όλους αυτούς στην εκκλησία (ως τώρα έχουμε περισσότερα προσκλητήρια και φυσικά περισσότερες μπομπονιέρες, κεράσματα για μετά το μυστήριο και γενικότερα ό,τι άλλο θα περιέχει το τραπέζι στην εκκλησία), θα τους αφήσουμε μετά να φύγουν χωρίς να τους καλέσουμε στη δεξίωση; Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα… Θα καλέσετε τον έναν γείτονα και όχι τον άλλον; Θα εξαιρέσετε συνάδελφο εφόσον καλείτε τους υπόλοιπους; Τις υποχρεώσεις των γονιών τις σκεφτήκατε , που θα αρχίσουν “τα πρέπει” τα “ εκείνος όμως μας κάλεσε στο γάμο του γιού του, εμείς δε θα τον καλέσουμε” ; Τις παρεξηγήσεις τις υπολογίσατε; Όλα του γάμου δύσκολα…

   Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή μας όμως, υπάρχουν δύο πλευρές. Έτσι και τώρα. Ένας ανοιχτός γάμος έχει και τα καλά του. Φίλοι, συγγενείς, γείτονες, περαστικοί, όλοι καλοδεχούμενοι. Το σπίτι ανοιχτό για όλους. Γλέντια, φωνές και χαρές. Έντονες και ζωντανές οι μέρες πριν το γάμο και φυσικά και τη μεγάλη μέρα το ίδιο. Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο. Και για το τέλος αφήσαμε τα δώρα. Καλώς ή κακώς είναι ένας βασικός παράγοντας και αυτός, ιδίως στις εποχές που ζούμε. Περισσότερος κόσμος σημαίνει περισσότερα δώρα, περισσότερα έσοδα. Καλό κριτήριο λέτε;;;

   Η άλλη σας εναλλακτική είναι να κάνετε έναν κλειστό γάμο με λίγους και καλούς. Επιλέγετε μόνο αυτούς που πραγματικά θέλετε να έχετε δίπλα σας αυτή τη μέρα και κλείνετε τα αυτιά σας σε διάφορα κακεντρεχή σχόλια, που όπως καταλαβαίνετε θα ακουστούν… Αναγκαίο κακό!

   Θα κάνετε τις ετοιμασίες σας πιο ήρεμοι διότι όσο λιγότερος κόσμος, τόσο λιγότερο και το τρέξιμο της προετοιμασίας. Θα μετριάσετε το άγχος σας και θα οργανώσετε ένα γάμο όπως πραγματικά θέλετε, χωρίς “πρέπει”!

   Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν υπέρ και κατά. Εσείς θα το σκεφτείτε, εσείς θα αποφασίσετε. Όπου και να καταλήξετε, εμείς σας ευχόμαστε η ώρα η καλή!