ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 

Τα άρθρα μας Τα άρθρα μας

DIY κεριά – Ένα χόμπι που σίγουρα θα σε κερδίσει

03/07/2022
από 123mpomponieres 123mpomponieres
DIY κεριά – Ένα χόμπι που σίγουρα θα σε κερδίσει

Αν και κατά κύριο λόγο τα χειροποίητα DIY κεριά αποτελούν ένα γυναικείο χόμπι, η κατασκευή κεριών αποτελεί μια καθαρά ανδρική τέχνη που κρατάει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ειδικότερα, κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους, η παραγωγή και εμπορεία κεριών ήταν καθοριστικής σημασίας τόσο για τα βασίλεια όσο και τα χωριά. Άλλωστε, την εποχή εκείνη η βασική πηγή φωτός ήταν τα κεριά. Κεριά που κατασκευαζόταν από κυρίως από ζωικό λίπος.

Στη σημερινή εποχή, τα κεριά δεν αποτελούν μια πρακτική ανάγκη. Ωστόσο μπορούν να δημιουργήσουν μια υπέροχη και ρομαντική ατμόσφαιρα σε έναν χώρο. Μάλιστα, ένα αρωματικό κερί θα δώσει και μια υπέροχη ευωδία στο σπίτι ή το γραφείο σας.

Γιατί να φτιάξετε χειροποίητα κεριά;

Χειροποίητα κεριά

Οι λόγοι για να κατασκευάσετε τα δικά σας χειροποίητα κεριά είναι αρκετοί. Ο βασικότερος από αυτούς είναι φυσικά η ευχαρίστηση της δημιουργίας που θα σας προσφέρει. Η κατασκευή DIY κεριών είναι ένα χόμπι που έχει κερδίσει αρκετούς οπαδούς και όχι άδικα. Μάλιστα, με ένα ελάχιστο κόστος μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα διακοσμητικά και αρωματικά κεριά που θα αναβαθμίσουν τον χώρο σας.

Αν και υπάρχουν αρκετά είδη κεριών που μπορείτε να δημιουργήσετε, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από τα DIY κεριά σε δοχείο. Τα κεριά δηλαδή εκείνα που τοποθετούνται μέσα σε κάποιο δοχείο. Μάλιστα, δεν είναι απαραίτητο να προμηθευτείτε κηροπήγια αφού οποιοδήποτε μεταχειρισμένο δοχείο μπορεί να εξυπηρετήσει στον συγκεκριμένο σκοπό. Εάν πάλι θέλετε ένα πιο εντυπωσιακό δοχείο, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια πληθώρα υπέροχων κηροπηγίων και δοχείων.

Υλικά για DIY κεριά

Υλικά DIY κεριά

Για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε κεριά, θα χρειαστείτε μερικά αναλώσιμα και εργαλεία. Το ποσό που θα χρειαστείτε για να αγοράσετε υλικά για κεριά είναι αρκετά χαμηλό. Η διαδικασία όμως της κατασκευής και το αποτέλεσμα, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε πριν ξεκινήσετε την κατασκευή χειροποίητων κεριών είναι:

  1. Κερί
  2. Φυτίλι
  3. Δοχείο
  4. Άρωμα και χρώμα (προαιρετικά)
  5. Μια κατσαρόλα για να λιώσει το κερί

Οδηγίες κατασκευής κεριών

Οδηγίες για κεριά

Ανάλογα με τον τύπο του κεριού που θέλετε να φτιάξετε, θα επιλέξετε και το κατάλληλο κερί που θα λιώσετε. Εν συνεχεία, θα πρέπει να βρείτε ένα όμορφο δοχείο στο οποίο θα τοποθετήσετε το λιωμένο κερί. Πριν όμως αδειάσετε το κερί που θα λιώσετε στην κατσαρόλα, θα πρέπει να τοποθετήσετε το φιτίλι. Κρατώντας το με ένα ξυλάκι στο επάνω μέρος.

Για να λιώσετε το κερί, θα πρέπει να  το τοποθετήσετε μέσα σε μια κατσαρόλα και εν συνεχεία να το τοποθετήσετε πάνω σε μια εστία θερμότητας. Το  μάτι της κουζίνας είναι και η πιο εύκολη λύση. Στο σημείο αυτό μπορείτε να τοποθετήσετε και το χρώμα ή το αρωματικό που επιλέξατε. Αφού λιώσει το κερί σας το τοποθετείτε με προσοχή μέσα στο δοχείο φροντίζοντας το φιτίλι να μην πέσει στο εσωτερικό του. Αυτό ήταν!

Περισσότεροι τρόποι για να φτιάξετε DIY κεριά

Περισσότερα DIY κεριά

Αφού φτιάξετε μερικά DIY κεριά, θα αρχίσετε να αποκτάτε μια μεγαλύτερη εξοικείωση. Με τον καιρό θα γίνεστε ολοένα και καλύτεροι σε αυτό με αποτέλεσμα να φτιάχνετε όλο και ομορφότερα διακοσμητικά κεριά. Μπορείτε να συνδυάσετε περισσότερα χρώματα, να τοποθετήσετε διακοσμητικά αξεσουάρ κλπ. Οι επιλογές σας σταματούν εκεί που τελειώνει και η φαντασία σας. Με μια γρήγορη αναζήτηση, θα βρείτε πολλά παλιά αντικείμενα που θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε ως δοχεία ή διακοσμητικά για τα κεριά σας. Εάν πάλι δεν βρείτε αυτό που έχετε στο μυαλό σας, μπορείτε να περιηγηθείτε στα υλικά DIY του ηλεκτρονικού μας καταστήματος όπου θα βρείτε μια πληθώρα επιλογών.

Ένα τελευταίο που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι η κατασκευή χειροποίητων κεριών  μπορεί να γίνει μια ευχάριστη οικογενειακή ενασχόληση εάν έχετε παιδιά.