ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 

Τα άρθρα μας Τα άρθρα μας

Οργάνωση ενός οικονομικού γάμου

29/05/2022
από 123mpomponieres 123mpomponieres
Οργάνωση ενός οικονομικού γάμου

Διοργανώνοντας έναν οικονομικό γάμο απαιτεί εν μέρη δημιουργικότητα, λίγο παραπάνω δουλίτσα και αποφασιστικότητα Αυτό το άρθρο είναι γραμμένο για τα ζευγαράκια που αναζητούν έναν οικονομικό και απλό γάμο. Αναφέρουμε έξυπνες και δημιουργικές προτάσεις βήμα- βήμα για εσάς που ίσως τα βρίσκεται “σκούρα”με τα πολλά έξοδα του γάμου.

 

Βήμα 1 : Το Budget

 

Αποφασίστε με τον/την αγαπημένο/η σας πόσα χρήματα είστε ικανοί να θυσιάσετε. Συζητήστε το και με την οικογένεια σας. Πολλές οικογένειες βοηθάνε οικονομικά όταν πρόκειται για τον γάμο των παιδιών τους, αν λοιπόν θα έχετε και αυτήν την βοήθεια θα είναι πιο εύκολο μαζί τους να εξακριβώσετε το τελικό ποσό χρημάτων που θα διαθέτετε για την οργάνωση του γάμου.

 

Βήμα 2 : Ο σχεδιασμός

 

· Δώστε στους εαυτούς σας χρόνο: Δίνοντας στον εαυτό σας αρκετούς μήνες (5-6) για την σχεδίαση του γάμου σας θα σας δοθεί η ευκαιρία να ερευνήσετε και να αξιολογήσετε πιο έξυπνα προϊόντα και προσοφρες. Κλεινοντας συμφωνίες την τελευταία στιγμή μπορεί να αυξήσει το τελικό κόστος ενός γάμου!

· Διαλέξτε την σωστή στιγμή: Οι πιο οικονομικοί γάμοι γίνονται σε περιόδους “off-season”. Σχεδιάστε τον γάμο σας πριν τον Απρίλιο ή μετά τον Οκτώβριο και αποφύγετε τις Κυριακές! Ταβέρνες και εστιατόρια τείνουν να είναι πιο ακριβά τις Κυριακές και σε περίοδο καλοκαιριού. Αν αποφασίσετε ο γάμος σας να γίνει σε περίοδο που δεν συμβαίνουν πολλοί γάμοι είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε τιμές που δεν θα σας κάνουν τα τρίβεται τα μάτια σας. Γάμοι που γίνονται μεσοβδόμαδα συνήθως είναι οικονομικότεροι όμως προσοχή! Άτομα της οικογένειας ή φίλοι με πολλές υποχρεώσεις ίσως να μην μπορέσουν να παρευρεθούν στον γάμο σας.

· Τα άτομα : Καλέστε στον γάμο σας μόνο όσους πραγματικά θέλετε να βρίσκονται εκεί. Πολλές φορές μπορεί να υπάρχει πίεση από την οικογένεια να καλεστεί στον γάμο ολόκληρο το σόι. Θέστε τα όρια σας γιατί στο κάτω κάτω η μέρα του γάμου ανήκει σε σάς!Έχοντας λίγους και καλούς καλεσμένους θα σας βοηθήσει όχι μόνο γιατί ο αριθμός των μπομπονιέρων και των προσκλήσεων μειώνεται αλλά και γιατί ίσως να βρείτε έναν πιο μικρο και οικονομικό χώρο για το γλέντι! Σκεφτείτε καλά λοιπόν με ποιους θα περάσετε αυτήν την σπουδαία μέρα

· Οι προσκλήσεις: Αν είστε δημιουργικοί ή αν ακόμα έχετε φίλους που είναι μπορείτε να σχεδιάσετε τις δικές σας προσκλήσεις! Αξιολογώντας ποιος είναι πιθανότερο να αρνηθεί την πρόσκληση μπορεί να σας γλυτώσει από περιττά έξοδα, ξανασκεφτείτε καλά για συγγενείς που ίσως ζούνε σε άλλη χώρα και είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσουν να έρθουν στον γάμο. Για λιγότερο επίσημους γάμους μια δωρεάν λύση είναι να στείλετε τις προσκλήσεις σας ηλεκτρονικά. Σχεδιάστε το προσκλητήριο σας όπως το ονειρεύεστε και στείλτε το μέσω email. Φυσικά πρέπει να γνωρίζεται πως δεν εχουν ολοι επαφή με τέτοιου είδους τεχνολογία, οι ηλικιωμένοι για παράδειγμα είναι πιθανό να μην μπορούν να λάβουν μια τέτοιου είδους πρόσκληση.

· Οι μπομπονιέρες: Σηκώστε τα μανίκια , πάρτε τούλια, κορδέλες και κουφέτα και αρχίστε! Άλλος ένας τρόπος να γλυτώσετε έξοδα είναι να φτιάξετε τις δικές σας μπομπονιέρες! To site μας περιέχει πάρα πολλά υλικά και ιδέες που μπορούν να σας βοηθήσουν.

· Το νυφικό: Η πιο συνηθισμένη πρόταση είναι να φορέσετε το νυφικό της μητέρας σας αλλά αν είναι πολύ παλιομοδίτικο για τα γούστα σας υπάρχουν και άλλες λύσεις! Πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να νοικιάσουν το νυφικό, για λιγότερο επίσημους γάμους μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα ωραίο φόρεμα της επιλογής σας που θα σας “βγει” πολύ πιο φθηνό από ένα νυφικό!

· Η δεξίωση του γάμου: Τα πιο οικονομικά μέρη συνήθως είναι οι ταβέρνες όμως υπάρχουν και άλλοι τρόποι! Αν έχετε κανένα οικογενειακό οικόπεδο ή ίσως σπίτι με πολύ ωραία αυλή μπορείτε με την κατάλληλη διακόσμηση να δημιουργήσετε τον πιο εντυπωσιακό χώρο την δεξίωση. Στο site μας μπορείτε να βρείτε πολλά οικονομικά πακέτα στολισμού Βάλτε συγγενείς που θέλουν να βοηθήσουν να ετοιμάσουν και να φέρουν από μια μέρα πριν φαγητά νόστιμα και σπιτικά Αν πάλι δεν βρίσκεται μέρος μπορείτε σε συνεννόηση με το catering να τους ζητήσετε να φέρεται τις δικές σας σαλάτες ή επιδόρπια. Και φυσικά δεν ξεχνάμε την γαμήλια τούρτα! Αν υπάρχουν μέσα στην οικογένεια ζαχαροπλάστες μπορείτε να αναθέσετε το θέμα αυτό σε αυτούς. Η τούρτα δεν είναι ανάγκη να είναι και υπερπαραγωγή ή τριώροφη. Μία απλή αλλά ωραία διακοσμημένη τουρτίτσα θα κάνει την δουλεία σας. Επίσης για να μην μείνει στομάχι ανικανοποίητο, φτιάξτε και μια δυο τούρτες χωρίς διακόσμηση φυλαγμένες στο ψυγείο και σερβίρετε να φάνε όλοι!

· Η μουσική: Μπορείτε να κατεβάσετε να αγαπημένα σας κομμάτια και να τα περάσετε σε ένα στικάκι ή cd. Αν αποφασίσετε ότι θέλετε ντε και καλά λαιβ μουσικη προτείνουμε να διαλέξετε συγκροτήματα ή καλλιτέχνες που μόλις ξεκινάνε την καριέρα τους και δεν ζητάνε και πολλά λεφτά!

· Οι φωτογραφίες: Αν εχετε φιλο που ξερει να βγαζει πολυ ωραίες φωτογραφίες ρωτήστε τον αν θα ήθελε να γίνει ο φωτογράφος της μέρας . Μπορείτε να τους δώσετε λεφτά για τον χρόνο και τον κόπο τους αλλά θα είναι λιγότερα από αυτά που θα πληρώνατε σε οποιοδήποτε επαγγελματία Αν επιθυμείτε να προσλάβετε επαγγελματία φωτογράφο μπορείτε να τον προσλάβετει μόνο για μια δυο ώρες και όχι για όλη την μέρα

· Και τέλος μερικές λεπτομέρειες: Στην φύση υπάρχουν ένα σωρό ωραία λουλουδάκια όσο αφορά το θέμα ανθοδέσμη,όσο αφορά τις ταβέρνες και τα εστιατόρια όσο πιο γρήγορα τελειώνει η δεξίωση τόσο πιο γρήγορα παύει να αυξάνεται και ο λογαριασμός και ως γνωστών ένας πολιτικός γάμος είναι πάντα οικονομικότερος .