ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 

Τα άρθρα μας Τα άρθρα μας

Τι είναι τα μαρτυρικά και τι συμβολίζουν;

05/10/2022
από 123mpomponieres 123mpomponieres

Λίγο, πολύ, όλοι μας ως καλεσμένοι σε κάποια βάπτιση, έχουμε αναρωτηθεί τι είναι τα μαρτυρικά και για ποιο λόγο τα φοράμε.

   Συνηθίζεται να έχουν τη μορφή ενός μικρού φιόγκου από κορδελάκια (σε χρωματισμό ανάλογο με το φύλλο του μωρού που βαπτίζεται) επάνω στον οποίο υπάρχει ένα σταυρουδάκι ή μια μικρή εικόνα της Παναγίας ή του Χριστού.  Σύμφωνα με τη θρησκεία κάποιο από αυτά τα σύμβολα πρέπει να έχουν τα μαρτυρικά και να τοποθετούνται στο αριστερό πέτο του καλεσμένου με καρφίτσα ή παραμάνα.

   Με το πέρας των ετών όμως ούτε τα μαρτυρικά έμειναν ανεπηρέαστα από τη μόδα της εποχής και σήμερα πια κυκλοφορούν σε διάφορες εκδοχές, με ποικίλα διακοσμητικά και σε πολλές μορφές. Πιο συχνά τα συναντάμε πλέον ως βραχιολάκια ή ως μπρελόκ για τα κλειδιά. Πολλές φορές γίνεται και διαχωρισμός των καλεσμένων με βάση το φύλλο τους και μοιράζονται άλλους είδους σε γυναίκες (π.χ. βραχιόλια) και άλλου είδους σε άντρες (π.χ. μπρελόκ).  

 

 

 

 

   Τα μαρτυρικά εμπίπτουν στις υποχρεώσεις του νονού, πωλούνται συνήθως ανά πενηντάδες και μοιράζονται στους καλεσμένους προκειμένου να επικυρώσουν την παρουσία τους στο ιερό μυστήριο, είναι «μάρτυρες» ουσιαστικά της βάπτισης (εξού και η ονομασία τους) .

   Το www.123-mpomponieres.gr επέλεξε , κατασκεύασε και σας προτείνει τα πιο ιδιαίτερα και τα πιο όμορφα μαρτυρικά!

 

Link:    

https://www.123-mpomponieres.gr/243698.vaptisi.html