ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 

Τα άρθρα μας Τα άρθρα μας

Ποιος πληρώνει , τι , σε ένα γάμο;

05/10/2022
από 123mpomponieres 123mpomponieres

 Η πρόταση γάμου έγινε, η νύφη δέχτηκε, η ημερομηνία ορίστηκε, κουμπάρο/κουμπάρα βρήκαμε και οι προετοιμασίες ξεκινούν…!

   Όλα καλά και όλα χαρούμενα για να οργανωθεί και να γίνει ένας γάμος αλλά όλα αυτά στη θεωρία. Στην πράξη; Ποιος θα αγχωθεί, ποιος θα τρέξει, ποιος θα…πληρώσει;;;

   Γυναικεία υπόθεση συνήθως η οργάνωση του γάμου. Η νύφη θα τα αναλάβει όλα και ο γαμπρός απλώς θα συμφωνεί γιατί πολύ απλά “δεν είναι αντρικές δουλειές αυτά”. Τίποτα δεν είναι απόλυτο βέβαια. Υπάρχουν και άντρες που τους αρέσει να ασχολούνται αλλά λίγοι είναι αυτοί. Όπως και να έχει, αν η νύφη μας τα αναλάβει εξολοκλήρου, δε μας πειράζει και καθόλου! Κοντά στη νύφη και η μαμά με την πεθερά και αν είμαστε τυχεροί και έχουμε κουμπάρα (και όχι κουμπάρο), παρέα τους και αυτή.

   Όλα τα βρήκαμε, όλα τα συμφωνήσαμε αλλά τώρα ποιος πληρώνει και τι; Ζευγάρι, γονείς, πεθερικά, κουμπάροι… Ας τα βάλουμε λοιπόν σε μια τάξη.

Οι γονείς της νύφης.

   Κατ’αρχάς έχουμε τα ρούχα του γαμπρού. Πώς θα πάει το παλληκάρι μας στην εκκλησία; Πουκάμισο, γραβάτα ή παπιγιόν, μανικετόκουμπα, κάλτσες και παπούτσια, είναι το δώρο των πεθερικών στο γαμπρό. Το κοστούμι το αγοράζει μόνος του.

    Το τραπέζι του γάμου κατέληξε από “στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο”, να έχει 400 καλεσμένους. «Δε θα καλέσουμε τον τάδε; Δε θα καλέσουμε τον δείνα;» Άστραψε και βρόντηξε η μαμά γιατί «…δεν είναι σωστό. Αυτός στο γάμο της κόρης του μας κάλεσε…».

Και κάπως έτσι μαζεύτηκαν οι καλεσμένοι… Πληρώστε τώρα μαμά κα μπαμπά το μερίδιό σας γιατί καλές οι προσκλήσεις αλλά δεν είναι δωρεάν. Το ίδιο ισχύει και για τα πεθερικά. Μην ξεχνιόμαστε! Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους. Δίκαια πράγματα.

 

Οι γονείς του γαμπρού.

   «Η νύφη μας πρέπει να λάμπει εκείνη τη μέρα!». Και να το νυφικό και να τα γάντια και να τα παπούτσια και να το πέπλο, τα εσώρουχα , οι κάλτσες, τα αξεσουάρ. Κι αν έχουμε και παρανυφάκια, από δίπλα κι αυτά.

   Το μερίδιό για το γλέντι το έχουμε ήδη αναφέρει παραπάνω.

Το ζευγάρι:

Προσκλητήρια, μπομπονιέρες,  φωτογράφο και κaμεραμαν, δώρο για τον κουμπάρο/κουμπάρα, τον στολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης και το μερίδιο τους από τους καλεσμένους φυσικά. Ο γαμπρός ξεχωριστά έχει να πληρώσει και την ανθοδέσμη της νύφης.

Ο κουμπάρος – κουμπάρα.

   Μεγάλη τιμή να σε επιλέξει το ζευγάρι να τους στεφανώσεις. Έχεις όμως κουμπάρε και εσύ τις υποχρεώσεις σου, δε μπορεί να πληρώνουν μόνο οι άλλοι…

   Ξεκινάμε λοιπόν! Πρώτα απ’όλα την εκκλησία. Έπειτα, στέφανα, λαμπάδες (στολισμένες κουμπάρε, μη σε πιάνουν οι τσιγγουνιές), καράφα για το κρασί, ποτήρι, δίσκο και τον στολισμό του αμαξιού που θα πάει η νύφη, Τώρα, αν ο κουμπάρος/κουμπάρα μας προκύψει πολύ κοινωνικός και θέλει να καλέσει κι αυτός/αυτή κόσμο στο γλέντι, αφήστε να πληρώσει το μερίδιό του. Είπαμε, οι καλοί λογαριασμοί…

  Κλείνοντας, θα σας πούμε βέβαια πως όλα αυτά είναι τυπικά. Αν εσείς τα βρείτε μεταξύ σας, τι σημασία έχει ποιος θα πληρώσει, τι; Η ώρα η καλή λοιπόν και μην αφήσετε τα χρήματα να χαλάσουν ούτε μια στιγμή σας!

Το https://www.123-mpomponieres.gr/ είναι εδώ για εσάς!