ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 
Δώστε όσο πιο έγκαιρα την παραγγελία σας
για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας.
 
 

Τα άρθρα μας Τα άρθρα μας

Να κάνω ανοιχτό ή κλειστό γάμο;

16/10/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres

 

 

Αφού πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να κάνουμε το μεγάλο βήμα, αρχίζουν οι προβληματισμοί. Μεταξύ άλλων λοιπόν είναι και το βασικό ερώτημα… Να κάνουμε ανοιχτό ή κλειστό γάμο; Με τι κριτήριο θα πάρουμε την τελική απόφαση; Ποια τα υπέρ και ποια τα κατά και στις δύο περιπτώσεις; Ας συνοψίσουμε λοιπόν!

   Ξεκινάμε από τα βασικά. Ένας ανοιχτό γάμος καταρχάς απαιτεί υψηλό “μπάτζετ”. Ανοιχτός γάμος σημαίνει πως δε θα αρκεστούμε σε οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον αλλά σε μακρινούς συγγενείς, γείτονες, συναδέλφους, υποχρεώσεις μαμάς και μπαμπά, πεθερικών και πάει λέγοντας. Μεγαλύτερη προετοιμασία και από θέμα χρόνου αλλά και από θέμα οργάνωσης. Είναι διαφορετικό να ετοιμάσεις ένα γάμο πενήντα ανθρώπων και αλλιώς τριακοσίων. Και άντε τους καλούμε όλους αυτούς στην εκκλησία (ως τώρα έχουμε περισσότερα προσκλητήρια και φυσικά περισσότερες μπομπονιέρες, κεράσματα για μετά το μυστήριο και γενικότερα ό,τι άλλο θα περιέχει το τραπέζι στην εκκλησία), θα τους αφήσουμε μετά να φύγουν χωρίς να τους καλέσουμε στη δεξίωση; Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα… Θα καλέσετε τον έναν γείτονα και όχι τον άλλον; Θα εξαιρέσετε συνάδελφο εφόσον καλείτε τους υπόλοιπους; Τις υποχρεώσεις των γονιών τις σκεφτήκατε , που θα αρχίσουν “τα πρέπει” τα “ εκείνος όμως μας κάλεσε στο γάμο του γιού του, εμείς δε θα τον καλέσουμε” ; Τις παρεξηγήσεις τις υπολογίσατε; Όλα του γάμου δύσκολα…

   Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή μας όμως, υπάρχουν δύο πλευρές. Έτσι και τώρα. Ένας ανοιχτός γάμος έχει και τα καλά του. Φίλοι, συγγενείς, γείτονες, περαστικοί, όλοι καλοδεχούμενοι. Το σπίτι ανοιχτό για όλους. Γλέντια, φωνές και χαρές. Έντονες και ζωντανές οι μέρες πριν το γάμο και φυσικά και τη μεγάλη μέρα το ίδιο. Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο. Και για το τέλος αφήσαμε τα δώρα. Καλώς ή κακώς είναι ένας βασικός παράγοντας και αυτός, ιδίως στις εποχές που ζούμε. Περισσότερος κόσμος σημαίνει περισσότερα δώρα, περισσότερα έσοδα. Καλό κριτήριο λέτε;;;

   Η άλλη σας εναλλακτική είναι να κάνετε έναν κλειστό γάμο με λίγους και καλούς. Επιλέγετε μόνο αυτούς που πραγματικά θέλετε να έχετε δίπλα σας αυτή τη μέρα και κλείνετε τα αυτιά σας σε διάφορα κακεντρεχή σχόλια, που όπως καταλαβαίνετε θα ακουστούν… Αναγκαίο κακό!

   Θα κάνετε τις ετοιμασίες σας πιο ήρεμοι διότι όσο λιγότερος κόσμος, τόσο λιγότερο και το τρέξιμο της προετοιμασίας. Θα μετριάσετε το άγχος σας και θα οργανώσετε ένα γάμο όπως πραγματικά θέλετε, χωρίς “πρέπει”!

   Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν υπέρ και κατά. Εσείς θα το σκεφτείτε, εσείς θα αποφασίσετε. Όπου και να καταλήξετε, εμείς σας ευχόμαστε η ώρα η καλή!