ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 

Τα άρθρα μας Τα άρθρα μας

Τι συμβολίζει η μπομπονιέρα και γιατί τη δίνουμε;

07/12/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑΣ:

   Η μπομπονιέρα είναι μια συνήθεια χρόνων για το μυστήριο του γάμου και της βάπτισης και αποτελεί μαρτυρία του μυστηρίου κι ένα δώρο-ενθύμιο προς τους καλεσμένους!
   Η ιστορία όμως της μπομπονιέρας ξεκινάει μερικούς αιώνες πριν από τον Λουδοβίκο τον βασιλιά της Γαλλίας ο οποίος ως ανταπόδοση στους καλεσμένους του έδινε για δώρο μικρά κουτάκια από κρύσταλλο και χρυσό που ήταν γεμάτα με καραμέλες.

Οι bon-bon, όπως ονομάζονται οι καραμέλες, έδωσαν το όνομα τους στο δώρο του Λουδοβίκου, που το ονόμασε bobonierre.

   Τη συνήθεια αυτή κράτησαν στη συνέχεια οι πρώτοι Ευρωπαίοι αριστοκράτες οι οποίοι προσέφεραν γλυκά σε γεννήσεις, βαφτίσια και γάμους. Αργότερα καθιερώθηκε από πολλούς να προσφέρουν στους γάμους γλυκά με μέλι και καρύδια ή γλυκά του κουταλιού με ξηρούς καρπούς που συμβόλιζαν την γλυκιά ζωή, την ευτυχία και την γονιμότητα!
   Με την πάροδο των ετών και φτάνοντας στο σήμερα η συνήθεια έχει γίνει πλέον παράδοση και το δώρο-ενθύμιο των καλεσμένων ενός μυστηρίου είναι η μπομπονιέρα που είθισται να περιέχει κουφέτα σε μονό αριθμό! Μπορεί το πέρασμα των ετών να βοήθησε στο να μεγαλώσει η ποικιλία στα σχέδια της μπομπονιέρας και στις γεύσεις του κουφέτου, ωστόσο ο μονός αριθμός των κουφέτων (3 ή 5 ή 7 …) παραμένει σταθερός! Ο μονός αριθμός των κουφέτων συμβολίζει το αδιαίρετο του ζευγαριού, την ένωση των δυο σε ένα σώμα και φυσικά την Αγία Τριάδα.

   Σήμερα η αγορά περιέχει σχέδια για όλα τα γούστα και για όλες τις …τσέπες! Ποικιλία υλικών, χρωμάτων, σχεδίων και γεύσεων κουφέτων!!!

   Αφιερώστε χρόνο για την επιλογή και τη δημιουργία μιας όμορφης μπομπονιέρας για το γάμο σας ή τη βάφτιση του παιδιού σας! Ένα  «ευχαριστώ» στους καλεσμένους σας για την παρουσία τους και την αγάπη τους.

   Επιλέξτε τη μπομπονιέρα της αρεσκείας σας και προσαρμόστε τη στα δεδομένα σας ή επιλέξτε τα υλικά και φτιάξτε τη μόνοι σας!!! Και στις δύο περιπτώσεις το 123mpomponieres.gr είναι εδώ για εσάς…!

https://www.123-mpomponieres.gr