ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 

Συντήρηση κουφέτων

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες και συμβουλές για τη συντήρηση των κουφέτων σας, ώστε να επιτύχετε τη μέγιστη διάρκεια ζωής, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτη τη γεύση τους.

- Τα κουφέτα διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον χωρίς υγρασία με θερμοκρασίες μέχρι 25 °C. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τους σε ψυγείο λόγω υγρασίας. Η απότομη μεταβολή θερμοκρασίας δημιουργεί συστολή και διαστολή στο εσωτερικό περιεχόμενο του κουφέτου και συγκεκριμένα στη σοκολάτα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρήγματα στην εξωτερική επίστρωση ζάχαρης του κουφέτου. Σε καμία περίπτωση κατά την διάρκεια μιας υψηλής θερμοκρασίας δεν θα πρέπει να μετακινήσουμε το προϊόν σε χώρο που θα έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας (π.χ. από ζέστη σε κρύο).

- Υψηλή θερμοκρασία μεγαλύτερη από 30 °C, προκαλεί ρήγματα στο εξωτερικό του κουφέτου ή λεκέδες στην επιφάνειά του, από τα έλαια και τα λιπαρά της σοκολάτας και του αμυγδάλου. Ο χώρος αποθήκευσής ή προβολής τους θα πρέπει να ελέγχεται ως προς τη θερμοκρασία του και την έκθεσή του στον ήλιο.

- Η υγρασία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός όλων των τροφίμων. Ο χώρος που θα αποθηκεύεται ή θα προβάλλεται το προϊόν θα πρέπει να είναι ξηρός και να ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα το επίπεδο υγρασίας του. Η υγρασία επικάθεται στην εξωτερική επιφάνεια και καθώς η ζάχαρη έχει πόρους και την απορροφά, αρχίζουν τα προβλήματα με το μούχλιασμα και κιτρίνισμα καθώς επίσης και με την εμφάνιση ζωικών οργανισμών.

- Συχνό άγγιγμα του κουφέτου με γυμνά χέρια θα πρέπει να αποφεύγεται, καθόσον υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί η υγρασία και λιπαρότητα του χεριού στην επιφάνειά του.

- Τα κουφέτα που περιέχουν σοκολάτα είναι πιο ευπαθή στις θερμοκρασιακές μεταβολές σε σχέση με τα αμυγδάλου. Γι’ αυτό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα κουφέτα με σοκολάτα.

- Η εταιρία μας προμηθεύεται συνέχεια μεγάλες ποσότητες από φρέσκα κουφέτα. Η ημερομηνία λήξης τους αναγράφεται πάνω στην συσκευασία και είναι 9 έως 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγή τους.