ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 

Τα άρθρα μας Τα άρθρα μας

Πώς να φτιάξεις υπέροχα diy μαρτυρικά βάπτισης

18/08/2022
από 123mpomponieres 123mpomponieres
Πώς να φτιάξεις υπέροχα diy μαρτυρικά βάπτισης
Εάν αναζητάτε και εσείς πως να κατασκευάσετε diy μαρτυρικά βάπτισης, τότε καλό θα ήταν να μάθετε μερικές βασικές πληροφορίες πριν ξεκινήσετε τις χειροποίητες δημιουργίες σας. Τα μαρτυρικά βάπτισης, ή γνωστά και ως μαρτυρικά σκέτο, είναι στην ουσία μικρά διακοσμητικά αξεσουάρ, τα οποία φορούν οι καλεσμένοι σε μια βάπτιση.

Τα μαρτυρικά βάπτισης με λίγα λόγια συμβολίζουν ότι οι καλεσμένοι έγιναν μάρτυρες το ιερού αυτού Μυστηρίου. Ανάλογα με το φύλο του παιδιού και γενικά την θεματολογία της βάπτισης, το είδος των μαρτυρικών μπορεί να ποικίλει σε χρώματα και σχέδια. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές, που ο νονός επιλέγει να χρησιμοποιήσει ως μαρτυρικά κάποιο βραχιόλι, κολιέ ή ακόμη και μπρελόκ. Ο λόγος φυσικά για να μπορέσουν οι καλεσμένοι να αξιοποιήσουν το μαρτυρικό τους και μετά την βάπτισης.

DIY μαρτυρικά βάπτισης – πώς να τα φτιάξετε μόνοι σας

martirika-baptisis-diy

Φυσικά οι επιλογές σε έτοιμα μαρτυρικά βάπτισης είναι πάρα πολλές. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία σε χρώματα, σχέδια και στυλ που θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη. Ωστόσο εάν θέλετε να δώσετε μια πιο προσωπική νότα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα να κατασκευάσετε μόνοι σας diy μαρτυρικά βάπτισης.

Προκειμένου να ξεκινήσετε την κατασκευή χειροποίητων μαρτυρικών θα πρέπει να προμηθευτείτε τα κατάλληλα υλικά. Στην ενότητα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος «υλικά για μαρτυρικά», μπορείτε να βρείτε διάφορες επιλογές σε παραμάνες, καρφίτσες, χάντρες, μεταλλικά σταυρουδάκια και άλλα υλικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Η κύρια μορφή των μαρτυρικών επιβάλουν τον σταυρό ή την εικόνα της Παναγίας. Ωστόσο στις μέρες μας η μορφή τους έχει αλλάξει με την προσθήκη διαφόρων διακοσμητικών στοιχείων, χαντρών κλπ. Παρόλα αυτά, η συμβουλή μας για τα μαρτυρικά της  δικής σας επιλογής θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τον σταυρό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα διακοσμητικά της επιλογής σας.

Ξεκινώντας την κατασκευή μαρτυρικών βάπτισης

ylika-martyrikwn

Αφού επιλέξατε τα κατάλληλα υλικά για τα μαρτυρικά σας, βάση πάντοτε του φύλου του παιδιού και φυσικά την θεματολογία  του στολισμού της βάπτισης, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την κατασκευή των μαρτυρικών σας. Το πρώτο βήμα φυσικά είναι η επιλογή του είδους των μαρτυρικών.

Αν και η κλασικότερη επιλογή είναι η καρφίτσα πέτου, καλό θα ήταν να σκεφτείτε και τις διάφορες παραλλαγές που χρησιμοποιούνται ευρέως στις μέρες μας. Μια πολύ καλή επιλογή είναι ένα μαρτυρικό βραχιόλι ή ένα κολιέ, το οποίο οι καλεσμένοι θα μπορούν να φορούν και μετά την βάπτιση.

Αφού καταλήξατε και στο είδος των μαρτυρικών, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την δημιουργία τους. Φυσικά θα χρειαστείτε ένα υλικό το οποίο θα χρησιμοποιήσετε ως βάση στα μαρτυρικά σας. Συνήθως αυτό είναι ένα φιογκάκι ή ένα κορδόνι στα χρώματα που έχουν επιλεχθεί για την συγκεκριμένη βάπτιση. Στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχετε προμηθευτεί, μπορείτε να στολίσετε τον φιόγκο ή το κορδόνι βάση των προτιμήσεών σας.

Οι επιλογές σας κυριολεκτικά είναι αμέτρητες αφού τα μαρτυρικά σας μπορεί να είναι από έναν απλό φιόγκο με σταυρό, μέχρι υπέροχα κολιέ, στολισμένα με ξύλινα ή μεταλλικά στοιχεία και ακρυλικές χάντρες.

Τι άλλο θα πρέπει να προσέξετε κατά την κατασκευή DIY μαρτυρικών

kataskeui-martyrikwn-vaptisis

Αυτό που θα πρέπει να έχετε κατά νου όταν ξεκινάτε την κατασκευή χειροποίητων μαρτυρικών βάπτισης, είναι ο αριθμός των καλεσμένων που θα παρευρεθούν σε αυτή. Αν ο αριθμός των καλεσμένων είναι σχετικά μικρός, μπορείτε να δοκιμάσετε την κατασκευή πιο σύνθετων και εντυπωσιακών μαρτυρικών. Εάν από την άλλη ο αριθμός των καλεσμένων είναι αρκετά μεγάλος, τα diy μαρτυρικά βάπτισης θα πρέπει να είναι πιο απλά και εύκολα στην κατασκευή τους. Διαφορετικά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να τα ετοιμάσετε όλα στην εντέλεια.

Η δημιουργία diy μαρτυρικών βάπτισης αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία που θα σας βοηθήσει να βιώσετε ακόμη περισσότερο το υπέροχο αυτό Μυστήριο της εκκλησίας. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και απολαύστε κάθε στάδιο της διαδικασίας στο μέγιστο.

“Θα χαρούμε πολύ να λάβουμε φωτογραφίες από τα δικά σας μαρτυρικά στην επίσημη σελίδα του 123mpomponieres στο Facebook