ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 

Τα άρθρα μας Τα άρθρα μας

Τι θα χρειαστώ για Κατασκευή Χειροποίητων κοσμημάτων

18/08/2022
από 123mpomponieres 123mpomponieres
Τι θα χρειαστώ για Κατασκευή Χειροποίητων κοσμημάτων
Η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων αποτελεί το πιο διαδεδομένο χόμπι, το οποίο μάλιστα μπορεί να επιφέρει στον δημιουργό ένα ικανοποιητικό κέρδος. Δει είναι τυχαίο άλλωστε που ο άνθρωπος, επέλεγε να τονίσει την εμφάνισή του με κοσμήματα από την αρχαιότητα ακόμα. Ειδικότερα, ευρήματα αρχαιολογικών ανακαλύψεων έφεραν στην επιφάνεια αντικείμενα με χάντρες που χρονολογούνται αρκετές χιλιάδες χρόνια προ Χριστού. Ωστόσο, η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων καθιερώθηκε στην αρχαία Αίγυπτο 3.000 – 5.000 περίπου χρόνια πριν.

Τα κοσμήματα αποτελούν ένα από τα βασικότερα μέρη της εμφάνισης τόσο μιας γυναίκας όσο και ενός άνδρα. Ολοένα και περισσότερος κόσμος μάλιστα στρέφεται στα χειροποίητα, αφού η μοναδικότητά τους είναι και το βασικό τους πλεονέκτημα. Μάλιστα, με την Κινέζικη παραγωγή κοσμημάτων να έχει κατακλίσει το εμπόριο με κοσμήματα μέτριας έως χαμηλής ποιότητας, τα χειροποίητα κοσμήματα κερδίζουν ακόμη περισσότερο έδαφος με την πάροδο του χρόνου.

Γιατί να ξεκινήσεις την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων;

xeiropoiita-ksomimata

Όπως προαναφέραμε η ζήτηση των χειροποίητων κοσμημάτων είναι τεράστια σε όλο τον πλανήτη. Ξεκινώντας λοιπόν ένα υπέροχο και δημιουργικό χόμπι, μπορείς ταυτόχρονα να βγάλεις ένα έξτρα εισόδημα, πωλώντας τα κοσμήματά σε διάφορους ενδιαφερόμενους. Μην νομίζεις όμως ότι θα είναι εύκολο. Ο ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο χώρο είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Εάν λοιπόν θέλεις να βγάλεις ένα ικανοποιητικό κέρδος από τις χειροποίητες δημιουργίες σου, θα πρέπει τα κοσμήματα σου να είναι μοναδικά και να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο το κέρδος δεν είναι ο μόνος στόχος που θα πρέπει να θέσεις. Η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων αποτελεί μια διαδικασία που θα αναδείξει την δημιουργικότητά σου και θα σε βοηθήσει να περάσεις ευχάριστα τον ελεύθερο σου χρόνο. Ωστόσο όπως κάθε χόμπι, έτσι και το συγκεκριμένο, απαιτεί να αφιερώσεις κάποιο σημαντικό χρόνο της ημέρας σου.

Κανένας δεν γεννήθηκε μαθημένος. Σίγουρα στα πρώτα στάδια της κατασκευής κοσμημάτων το αποτέλεσμα μπορεί να μην σε ενθουσιάσει. Ωστόσο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις. Με τον καιρό έρχεται και η έμπνευση που θα επιφέρει και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προσδοκείς.

Τι θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις να κατασκευάζεις χειροποίητα κοσμήματα

kataskevi-kosmimatwn

Η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων σταματάει μόνο εκεί που τελειώνει η φαντασία. Ανάλογα με το είδος και το στυλ κοσμημάτων που θες να δημιουργήσεις, μπορείς να επιλέξεις και τα αντίστοιχα υλικά για κόσμημα. Ωστόσο το πρώτο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να βρεις τον κατάλληλο χώρο που θα εξασκήσεις το συγκεκριμένο χόμπι. Έτσι, το πρώτο και σημαντικότερο μέρος της διαδικασίας είναι η εύρεση ενός άνετου γραφείου και μιας καρέκλας, ώστε να μπορείς να κατασκευάζεις τα κοσμήματά σου χωρίς να κουράζεσαι. Στη συνέχεια θα πρέπει να προμηθευτείς κάποια βασικά υλικά και εξαρτήματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις το στάδιο της δημιουργίας κοσμημάτων. Πάμε να δούμε τα υλικά αυτά αναλυτικότερα:

  1. Εργαλεία για κοσμήματα. Τα εργαλεία αποτελούν ένα από τα βασικότερα όπλα ενός δημιουργού. Ναι μεν ονομάζονται χειροποίητα κοσμήματα, ωστόσο δεν είναι εφικτό να κάνεις κάθε ενέργεια με τα χέρια σου. Θα χρειαστείς κάποια βασικά εργαλεία, όπως μυτοτσίμπιδο, στραβοτσίμπιδο, πενσάκι κλπ. ώστε να μπορέσεις να κατασκευάσεις με επιτυχία ένα κόσμημα.
  2. Αλυσίδες για κοσμήματα. Φυσικά η αλυσίδα αποτελεί βασικό μέρος ενός κοσμήματος. Ειδικά όταν πρόκειται για κολιέ ή βραχιόλι, σίγουρα θα χρειαστεί να προμηθευτείς μερικές. Φυσικά, μια εναλλακτική της αλυσίδας είναι και τα κορδόνια για κοσμήματα, τα οποία διατίθενται σε διάφορα υλικά, χρώματα και στυλ.
  3. Βασικά εξαρτήματα κοσμημάτων. Κάποια υλικά για χειροποίητα κοσμήματα χρησιμοποιούνται συνέχεια, αφού αποτελούν βασικά εξαρτήματα ανεξαρτήτου είδους κοσμημάτων. Οι ακροδέκτες – στοπάκια είναι ένα από αυτά τα βασικά εξαρτήματα, αφού θα σε βοηθήσουν να σταθεροποιήσεις τα κοσμήματά σου και τις τυχόν χάντρες για κοσμήματα που θα χρησιμοποιήσεις. Επιπρόσθετα, δύο επίσης πολύ βασικά εξαρτήματα που θα χρειαστείς είναι τα κουμπώματα και τα κρικάκια.
  4. Διάφορα Υλικά για κοσμήματα. Αφού προμηθευτείς τα βασικά εξαρτήματα, θα πρέπει να αναζητήσεις τα στοιχεία που θα κάνουν τα δικά σου κοσμήματα να ξεχωρίσουν. Ευτυχώς στο εμπόριο κυκλοφορεί μια πληθώρα υλικών για κοσμήματα, που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το δικό σου μοναδικό στυλ.
  5. Κουτιά κοσμημάτων. Εάν στόχος σου είναι η πώληση χειροποίητων κοσμημάτων, τότε φυσικά θα χρειαστείς και την αντίστοιχη συσκευασία για το προϊόν σου. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείς να βρεις μερικά πανέμορφα και οικονομικά κουτιά για κοσμήματα που θα σε βοηθήσουν να προωθήσεις τις δημιουργίες σου με τον βέλτιστο τρόπο.

Συμπέρασμα

handmade-jewelry

Τα ανωτέρω υλικά για κοσμήματα θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις ένα υπέροχο χόμπι και γιατί όχι να βγάλεις και κάποιο κέρδος από αυτό. Το παν στην κατασκευή κοσμημάτων όμως είναι η έμπνευση και όχι τα υλικά όπου θα χρησιμοποιήσεις. Εάν σου είναι δύσκολο να σκεφτείς πρωτότυπα κοσμήματα στην αρχή, η καλύτερη πηγή ιδεών είναι το Pinterest. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά αφού εκεί θα βρεις ιδέες χειροποίητων κοσμημάτων από όλον τον κόσμο.