ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 
Δώστε όσο πιο έγκαιρα την παραγγελία σας
για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας.
 
 

Τα άρθρα μας Τα άρθρα μας

Υποχρεώσεις Νονός - Νονά

22/10/2021
από 123mpomponieres 123mpomponieres
Υποχρεώσεις Νονός - Νονά

Νονός-Νονά – υποχρεώσεις

   Το να αναλάβεις  τη  βάπτιση ενός παιδιού δεν είναι απλά μια υποχρέωση ούτε είναι απλά το διαδικαστικό κομμάτι της ημέρας της βάπτισης.  Η απόφαση κάποιου να γίνει ανάδοχος θα πρέπει να είναι σοβαρή και συνειδητή  επιλογή καθώς είναι πολύ σημαντικός  ο ρόλος  του νονού καθ’ όλη τη διάρκεια της  ζωής του παιδιού, όχι μόνο τη μέρα που τελείται το μυστήριο.

   Ο νονός – η νονά θεωρείται πνευματικός γονιός του παιδιού μετά τη βάπτιση και φέρει ευθύνη και εκείνος στη διαπαιδαγώγηση, στην ανατροφή, στην καθοδήγηση , στην ηθική και  πνευματική του ανάπτυξη. Ο πνευματικός γονιός λοιπόν καλείται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου αυτού  με αγάπη, χαρά, ευθύνη  και ενδιαφέρον και πριν από το μυστήριο της  βάπτισης αλλά και μετά!

   Σε ότι αφορά λοιπόν στην προετοιμασία και τις αγορές του νονού-της νονάς  πριν από το μυστήριο της βάπτισης  βασικό ρόλο έχει ο τόπος, καθώς από περιοχή σε περιοχή διαφέρουν οι υποχρεώσεις , και η συμφωνία που θα γίνει μεταξύ γονέων και νονού-νονά για το τι θα αναλάβει ο καθένας  τους.

   Μετά από έρευνα συγκεντρώσαμε για εσάς  τις  κατά γενική ομολογία, ανεξαρτήτου περιοχής ανά την Ελλάδα , αρμοδιότητες  του νονού-της νονάς  και σας τις παραθέτουμε!

https://www.123-mpomponieres.gr/243698.vaptisi.html

Αναλυτικά:

1.Το σταυρό

2.Το βαπτιστικό ρουχαλάκι και τα παπούτσια

https://www.123-mpomponieres.gr/c.VAPTISTIKA-ROUCHA.223743.html

https://www.123-mpomponieres.gr/c.PAIDIKA-PAPOUTSIA.223744.html

3.Το σετ των λαδόπανων (λαδόπανο, πετσέτα μπάνιου, πετσέτα για τα χέρια του ιερέα,  τα εσώρουχα και το σκουφάκι)

https://www.123-mpomponieres.gr/c.LADOPANA.223745.html

4.Το βαπτιστικό πακέτο.

Το βαπτιστικό πακέτο περιλαμβάνει:

Α) τη λαμπάδα

Β) το σέτ λαδικών (μπουκαλάκι για λάδι, σαπούνι, 3 λαμπαδάκια για την κολυμπήθρα, πετσέτα για τα χέρια του ανάδοχου)

Γ) το κουτί βάπτισης για τα ρουχαλάκια του παιδιού (π.χ. τσάντα, βαλίτσα, ξύλινο ή χάρτινο κουτί , μπαούλο, ξύλινη κατασκευή κλπ…)

https://www.123-mpomponieres.gr/c.VAPTISTIKA-PAKETA.223742.html

 5.Τα μαρτυρικά

https://www.123-mpomponieres.gr/c.Martyrika-Vaptisis-Apla.55157.html

    Μετά το μυστήριο της βάπτισης, συγκεκριμένα τρείς ημέρες μετά ο νονός-η νονά  θα πρέπει να επισκεφθεί το παιδί για την καθιερωμένη διαδικασία του “ξελαδώματος” . Η διαδικασία αυτή ουσιαστικά είναι το πρώτο μπάνιο του μωρού μετά τη βάπτιση. Έπειτα, για τρεις Κυριακές συνεχόμενες μετά την βάπτιση, θα πρέπει ο ανάδοχος να πάει το μωρό στην Εκκλησία για να κοινωνήσει. Είθισται ο νονός-νονά να έχει μαζί τη λαμπάδα της βάπτισης ώστε να είναι αναμμένη κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Μετά τον τρίτο εκκλησιασμό η λαμπάδα μείνει στην εκκλησία.

   Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται το διαδικαστικό κομμάτι της βάπτισης και ξεκινά η ουσιαστική και συναισθηματική σχέση μεταξύ πνευματικού γονέα και παιδιού!

  Πάντα άξιοι νονοί και νονές!!!